Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Talian Ballerini vyhral klasiku Omloop Het Nieuwsblad

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Máme skvelý tím, všetci sa podporujeme. Za toto víťazstvo som veľmi rád, uviedol Ballerini po najväčšom víťazstve v kariére.

Ninove 27. februára (TASR) - Taliansky cyklista Davide Ballerini zvíťazil v sobotu na 76. ročníku belgickej klasiky Omloop Het Nieuwsblad. Jazdec stajne Deceuninck - Quick Step sa presadil v záverečnom špurte 200,5 km dlhej trate z Gentu do Ninove. Na druhej priečke skončil Brit Jake Stewart (Groupama-FDJ) a tretí bol domáci Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation).

Pre dvadsaťšesťročného Taliana to bolo tretie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, dve etapy vyhral na Tour de la Provence, kde získal aj zelený dres. "Naša stajňa mi dnes dosť verila, počas celých pretekov mi pomáhal Julian Alaphilippe a keď ma majster sveta poklepal po ramene, bolo to veľké povzbudenie. Máme skvelý tím, všetci sa podporujeme. Za toto víťazstvo som veľmi rád," uviedol Ballerini po najväčšom víťazstve v kariére.


výsledky 76. ročníka Omloop Het Nieuwsblad (Gent - Ninove, 200,5 km):

1. Davide Ballerini (Tal./Deceuninck-QuickStep) 4:42:12 h, 2. Jake Stewart (V.Brit./Groupama-FDJ), 3. Sep Vanmarcke (Belg./Israel Start-up Nation), 4. Heinrich Haussler (Rak./Bahrain Victorious), 5. Philippe Gilbert (Belg./Lotto Soudal), 6. Alex Aranburu Deba (Šp./Astana-Premier Tech), 7. Florian Senechal (Fr./Deceuninck-QuickStep), 8. Matteo Trentin (Tal./SAE Team Emirates), 9. Kévin Geniets (Lux./Groupama-FDJ), 10. Nils Politt (Nem./Bora-Hansgrohe) všetci rovnaký čas