Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Talian Sivakov vyhral preteky Okolo Álp, J. Sagan nedokončil

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na druhej priečke v konečnom poradí skončil jeho tímový kolega Tao Geoghegan Hart z Veľkej Británie s mankom 27 sekúnd, ktorý vyhral 1. a 4. etapu.

Bolzano 26. apríla (TASR) - Ruský cyklista Pavel Sivakov triumfoval na pretekoch Okolo Álp a získal prvý veľký titul v kariére. Dvadsaťjedenročný jazdec stajne Sky sa dostal na čelo celkového poradia vďaka triumfu v 2. etape a už ho nikto nezosadil.

Na druhej priečke v konečnom poradí skončil jeho tímový kolega Tao Geoghegan Hart z Veľkej Británie s mankom 27 sekúnd, ktorý vyhral 1. a 4. etapu. Tretí bol Talian Vincenzo Nibali z tímu Bahrain Merida (+33 s).

Záverečnú piatu etapu z Caldara do Bolzana dlhú 148,7 km získal pre seba Talian Fausto Masnada z Androni Giocattoli - Sidermec s náskokom sedem sekúnd pred kolumbijským pretekárom Carlosom Quinterom (Manzana Postobodn). Tretí bol taktiež Talian Simone Velasco (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM), ktorý zaostal o 1:31 minútu.

Jediný slovenský zástupca v pelotóne Juraj Sagan zo stajne Bora-Hansgrohe poslednú etapu nedokončil.

Pre britskú stajňu Sky to boli posledné etapové preteky predtým, ako zmení názov na Team Ineos.

Výsledky záverečnej 5. etapy (Caldaro - Bolzano, 148,7 km):
1. Fausto Masnada (Tal./Androni Giocattoli - Sidermec) 4:02:06 h, 2. Carlos Quintero (Kol./Manzana Postobodn) +7 s, 3. Simone Velasco (Tal./Neri Sottoli - Selle Italia - KTM) +1:31, ... Juraj SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) nedokončil

Celkové poradie:
1. Pavel Sivakov (Rus./Sky) 18:58:00 h, 2. Tao Geoghegan Hart (V.Brit./Sky) +27 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal./Bahrain-Merida) +33