Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Taliani potešili detských pacientov trofejou z EURO 2020

Talianski futbalisti pózujú s trofejou počas osláv zisku titulu majstra Európy vo futbale 12. júla 2021 v Ríme, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V prípade víťazstva sa môžu Taliani výrazne priblížiť k postupu na šampionát v Katare.

Florencia 11. novembra (TASR) - Talianski futbalisti navštívili pred novembrovým dvojzápasom kvalifikácie MS 2022 detskú nemocnicu Bambino Ges v Ríme. Lekárom a ďalším zamestnancom zariadenia, ako aj detským pacientom, vyčarovali úsmev na tvári prinesením víťaznej trofeje z EURO 2020.

Výprava "squadry azzurra" sa presunula zo svojho kempu do metropoly krajiny v stredu, dva dni pred šlágrom C-skupiny kvalifikácie proti Švajčiarsku. Z tribúny Olympijského štadióna, ktorý môže byť zaplnený do 75 percent kapacity, si ho pozrie aj približne 200 zamestnancov nemocnice. Tí spolu s deťmi pripravili úradujúcim majstrom Európy milé prekvapenie na privítanie - transparent s nápisom, v ktorom im želajú šťastie.

V prípade víťazstva sa môžu Taliani výrazne priblížiť k postupu na šampionát v Katare. Dve kolá pred koncom kvalifikácie sú oba tímy s rovnakým počtom na čele skupiny, Taliani majú o dva góly lepšie skóre.