Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Talianska polícia zatkla osem fanúšikov po výtržnostiach v Neapole

Futbaloví fanúšikovia Eintrachtu Frankfurt kráčajú ulicami Neapolu v stredu 15. marca 2023. Foto: TASR/AP

K chuligánom Frankfurtu sa v Neapole pripojilo aj niekoľko priaznivcov Atalanty Bergamo. Domáci zase zaútočili na odchádzajúce autobusy hostí, čo zachytili miestne médiá.

Neapol 16. marca (TASR) - Talianska polícia zatkla pred a po stredajšom zápase futbalovej Ligy majstrov medzi SSC Neapol a Eintrachtom Frankfurt troch nemeckých a päť miestnych fanúšikov.

Šesť príslušníkov zákona utrpelo zranenia pri stretoch s chuligánmi, ktorí používali dymovnice a hádzali fľaše, stoličky či iné predmety. Polícia momentálne identifikuje 470 nemeckých fanúšikov, ktorí zostali v meste, a skúma kamerové záznamy, aby našla tých, ktorí sú zodpovední za nepokoje. K chuligánom Frankfurtu sa v Neapole pripojilo aj niekoľko priaznivcov Atalanty Bergamo. Domáci zase zaútočili na odchádzajúce autobusy hostí, čo zachytili miestne médiá.

K prvým stretom prišlo v stredu popoludní v centre mesta a pokračovali po zápase, ktorý vyhrali domáci 3:0. Neapol triumfoval aj v prvom stretnutí (2:0) a prvýkrát v histórii postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov. "Nie je možné, aby sme videli takéto veci v roku 2023. Mrzí nás, že sa udiali takéto scény," uviedol obranca Neapola Juan Jesus. "Neexistuje nič, čo by ospravedlnilo takéto správanie," pridal sa člen predstavenstva Frankfurtu Philipp Reschke.

Priaznivci Eintrachtu cestovali do dejiska, aj keď sa vedenie klubu vzdalo všetkých vstupeniek pre svojich fanúšikov. Odmietnutím 2700 lístkov chcel úradujúci víťaz Európskej ligy vyjadriť protest proti "nezákonnému" postupu talianskych úradov. V prvom osemfinálovom dueli, v ktorom vyhral SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom na pôde Frankfurtu 2:0, polícia zadržala deväť fanúšikov Eintrachtu po útoku na priaznivcov hostí. Talianske ministerstvo vnútra následne vydalo nariadenie, na základe ktorého mal SSC zakázané predávať vstupenky fanúšikom Eintrachtu na odvetný zápas. Informovala agentúra AFP.