Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hamšíkov Neapol uspel na ihrisku Fiorentiny, Juventus deklasoval Parmu

Slovenský reprezentant v drese SSC Neapol Marek Hamšík Foto: TASR/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Juventus dosiahol najvyššie víťazstvo v Serii A od roku 1983, keď rozstrieľal Ascoli rovnako 7:0.

Rím 9. novembra (TASR) –V prvom nedeľnom zápase 11. kola talianskej futbalovej Serie A si Cagliari podelilo body s Janovom po remíze 1:1. V drese hostí odohral prvý polčas slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Líder tabuľky a úradujúci majster Juventus Turín deklasoval na svojom trávniku posledný tím súťaže Parmu 7:0. Po dva góly si v drese "starej dámy" pripísali Španieli Fernando Llorente, Alvaro Morata a argentínsky kanonier Carlos Tevez. Ten začal druhý polčas nádherným sólom cez štyroch protihráčov a svoju akciu cez polovicu ihriska zakončil gólovou strelou. O osem minút neskôr pridal Tevez aj druhý presný zásah a vylepšil si svoju bilanciu v tejto sezóne na 12 gólov.

Juventus dosiahol najvyššie víťazstvo v Serii A od roku 1983, keď rozstrieľal Ascoli rovnako 7:0. Naopak Parma utrpela najvyšší debakel v klubovej histórii, dosiaľ v talianskej lige prehrala dvakrát 0:5, a to s Interom Miláno a práve Juventusom v roku 1991.

AS Rím vo večernom zápase potvrdil úlohu favorita a zdolal na Olympijskom štadióne Turín gólmi Vasilisa Torosidisa, Seydou Keitu a Adema Ljajiča jasne 3:0. Od vedúceho Juventusu ho tak naďalej delia v tabuľke tri body.

Futbalisti SSC Neapol sa cez víkend posunuli už na tretiu priečku tabuľky Serie A. Súper slovenského majstra Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy UEFA 2014/2015 vyhral na "horúcej" pôde Fiorentiny 1:0, do zostavy sa po chorobe vrátil slovenský stredopoliar Marek Hamšík a odohral 75 minút.

O triumfe Neapola, ktorý 11. decembra na záver skupiny EL privíta doma Slovan, rozhodol gól Argentínčana Gonzala Higuaina v 61. minúte. "Získali sme tri body na ihrisku súpera, proti ktorému sa hrá ťažko. Je to veľmi cenné víťazstvo. Vytvorili sme viacero dobrých šancí. Jednu sme premenili a tešíme sa," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu webstránku.

Slovenský reprezentant bol v druhom polčase veľmi blízko ku gólu. Po rýchlom protiútoku skvele obohral obrancu, no jeho strelu zo štrnástich metrov bravúrne vyrazil gólman domácich. "Myslím si, že som to urobil najlepšie ako sa dalo. Brankár si počkal do posledného momentu a vystihol smer strely. Ku gólu chýbalo trošku šťastíčka. Najdôležitejšie je však to, že sme vyhrali. Je skvelé, že sme chytili dobrú formu, v tabuľke sme sa prepracovali už na tretie miesto. Verím, že aj po návrate z reprezentačného zrazu budeme pokračovať v skvelých výkonoch," dodal Hamšík, ktorý sa v pondelok presunul na Slovensko a v utorok sa bude hlásiť na zraze národného tímu.

Neapol stráca sedem bodov na lídra tabuľky Juventus Turín, ktorý v nedeľu deklasoval na svojom trávniku posledný tím súťaže Parmu 7:0. Dosiahol tak najvyššie víťazstvo v Serii A od roku 1983, keď rozstrieľal Ascoli rovnako 7:0. Naopak, Parma utrpela najvyšší debakel v klubovej histórii - dosiaľ v talianskej lige prehrala dvakrát 0:5, a to s Interom Miláno a práve Juventusom v roku 1991. Po dva góly si v drese "starej dámy" pripísali na konto Španieli Fernando Llorente, Alvaro Morata a argentínsky kanonier Carlos Tevez. AS Rím potvrdil úlohu favorita a zdolal na Olympijskom štadióne FC Turín gólmi Vasilisa Torosidisa, Seydou Keitu a Adema Ljajiča jasne 3:0. Od vedúceho Juventusu ho tak naďalej delia v tabuľke tri body.

sumár - 11. kolo:

Cagliari – Janov 1:1 (1:0)
Góly: 16. Farias – 53. Rossettini (vl.), ČK: 75. Sturaro (Janov)
/za hostí J. Kucka do 46. min/

Chievo – Cesena 2:1 (0:0)
Góly:
48. a 90. Pellissier – 88. Durič

Empoli – Lazio Rím 2:1 (0:0)
Góly:
52. Barba, 55. Maccarone – 66. Djordjevič

Juventus Turín – Parma 7:0 (3:0)
Góly:
23. a 36. Llorente, 50. a 58. Tevez, 76. a 88. Morata, 29. Lichtsteiner



Palermo – Udinese 1:1 (1:1)
Góly:
42. Dybala (11m) – 5. Thereau

Fiorentina – Neapol 0:1 (0:0)
Gól:
61. Higuain

/za hostí M. Hamšík do 75. min/

Zostava Neapola: Cabral - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Jorginho, Lopez - Callejon, HAMŠÍK (75. de Guzman), Insigne (25. Mertens) - Higuain (85. Henrique)




AS Rím - Turín 3:0 (2:0)

Góly:
8. Torosidis, 27. Keita, 58. Ljajič

Inter Miláno - Verona 2:2 (1:1)

Góly:
18. a 48. Icardi - 10. Toni, 90. N. Lopez, ČK: 51. Medel (Inter) po druhej ŽK