Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Taliansko udržalo s Fínskom čisté konto, ale ukázalo aj rezervy

Na snímke dole hráč Talianska Nicolo Barella oslavuje prvý gól v zápase kvalifikácie EURO 2020 v skupine J Taliansko - Fínsko 2:0 v sobotu 22. marca 2019. Foto: TASR/AP

Kean skóroval prvýkrát v druhom reprezentačnom vystúpení.

Udine 24. marca (TASR) - Talianska futbalová reprezentácia si udržala štvrté čisté konto za sebou. V sobotnom úvodnom stretnutí J-skupiny kvalifikácie ME 2020 zvíťazila na vlastnom trávniku v Udine nad Fínskom 2:0 aj zásluhou Moisea Keana, ktorý sa stal druhým najmladším strelcom v histórii svojho národného tímu.

Taliani neinkasovali od októbra minulého roka, keď proti nim pred Fínmi vyšli strelecky naprázdno Poliaci, Portugalci i Američania. Napriek týmto pozitívam si tréner Roberto Mancini uvedomuje, že pred utorňajším súbojom proti Lichtenštajnsku je čo zlepšovať. "Naši mladíci majú nepopierateľné kvality, na to netreba veľa pozorovania. Opäť sme sa stretli po dlhšom čase a je pochopiteľné, že potrebujeme zapracovať na zlepšení, ale máme dobrý základ," citovala agentúra DPA Manciniho, ktorý dáva od svojho nástupu na lavičku priestor novej generácii.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar Nicolo Barella nastúpil na piaty zápas za sebou a odvďačil sa premiérovým zásahom. Ešte o tri roky mladší Kean skóroval prvýkrát v druhom reprezentačnom vystúpení. Jedine Bruno Nicole v roku 1958 skóroval v nižšom veku. "Zapísať sa do histórie národného mužstva je jedna z motivácií, aby som pokračoval v práci. Mám pred sebou mnoho cieľov a chcem ich dosiahnuť. Chcel som dokázať, že šancu som dostal oprávnene," vyhlásil Kean, ktorého rodičia pochádzajú z Pobrežia Slonoviny.

Stredopoliar Nicolo Zaniolo debutoval ako 19-ročný, Gianluigi Donnarumma si v dvanástom štarte pripísal čisté konto. Pred mladým brankárom viedli defenzívu veteráni Giorgio Chiellini a Leonardo Bonucci, ale miestami nedostatočná podpora od stredopoliarov umožnila Fínom niekoľko streleckých pokusov. Taliansko má rezervy aj v útoku, kde vyslalo len tri strely medzi žrde. V desiatich dueloch pod trénerským vedením Manciniho má skóre 10:8.