Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tampa Bay uspela aj v druhom zápase proti Panthers, vedie v semifinále

Hokejista Tampy Bay Lightning Ross Colton (v popredí) sa teší po strelení víťazného gólu počas druhého zápasu semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL Florida Panthers - Tampa Bay Lightning v Sunrise vo štvrtok 19. mája 2022. Foto: TASR/AP

V druhom zápase semifinále Západnej konferencie zvíťazili hráči St. Louis na ľade Colorada 4:1 a stav série vyrovnali na 1:1.

New York 20. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay Lightning vyhrali aj v druhom dueli 2. kola play off NHL na ľade Floridy Panthers. Vďaka víťazstvu 2:1 vedú v semifinále Východnej konferencie 2:0 na zápasy. Slovenský obranca Erik Černák odohral za dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára vyše 20 minút s mínusovým bodom, piatimi bodyčekmi a štyrmi zblokovanými strelami, o výsledku rozhodol len 3,8 sekundy pred koncom Ross Colton.

Americký center priznal, že pred rozhodujúcim momentom už premýšľal o predĺžení. "Hra plynula pokojne. Keď ste však na ľade s Nikitom Kučerovom, musíte sa pripraviť na všetko. Videl som, ako sa dostal k puku za bránkou súpera, a iba som sa posunul do voľného priestoru. Vôbec som netušil, že ma vidí. On má snáď oči aj vzadu. Zrazu ku mne prišiel puk ako na podnose," povedal Colton podľa agentúry AP.

Florida mala po základnej časti najlepšiu bilanciu a získala Prezidentskú trofej. Teraz jej však hrozí, že nepostúpi ani do konferenčného finále. Jeden z dôvodov je aj nulová produktivita v presilovkách. Proti Tampe hráči Panthers nevyužili štyri početné výhody a celkovo v play off ani jednu z 25 možností. "Pochopiteľne, takáto prehra vás zasiahne. Príde však nový deň. Podali sme dobrý výkon a musíme na to nadviazať. Tento zápas bol veľká skúsenosť. Hráme proti súperovi, ktorý vám nedáva veľa šancí uspieť, a jedna práve odišla," zhodnotil zápas tréner Floridy Andrew Brunette.

V druhom zápase semifinále Západnej konferencie zvíťazili hráči St. Louis na ľade Colorada 4:1 a stav série vyrovnali na 1:1. Dva góly si pripísal David Perron. Blues opäť podržal brankár Jordan Binnington, ktorý na 51 zákrokov z prvého duelu nadviazal ďalšími tridsiatimi a zaznamenal 20. výhru v play off. Od roku 2019 sa na túto métu dostali iba dvaja brankári, Andrej Vasilevskij z Tampy a Tuukka Rask v drese Bostonu. "Dokázali sme nadviazať na predchádzajúci výkon. Vedeli sme podržať puk na hokejkách, vracali sme sa do obrany, prečíslovali sme súpera. Odviedli sme skvelú prácu," pochvaľoval si Binnington.

Tréner Avalanche Jared Bednar sa pokúsil ihneď po zápase hodiť prehru za hlavu: "Bol to len jeden zápas. Vedeli sme, že to bude dlhá a ťažká séria. Súper dokázal nájsť odpoveď na výsledok prvého duelu. Teraz je rad na nás."

2. kolo play off NHL - 2. zápasy:



semifinále Východnej konferencie:

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 1:2
(0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 39. Luostarinen (Forsling, Giroux) - 13. Perry (Stamkos, Hedman), 60. Colton (Kučerov, Palát). Brankári: Bobrovskij - Vasilevskij, strely na bránku: 36:28, 19.716 divákov.
/stav série 0:2/

semifinále Západnej konferencie:

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 1:4
(0:0, 0:2, 1:2)
Góly: 42. Landeskog (Rantanen, MacKinnon) - 26. Kyrou (O'Reilly, Bučnevič), 40. Perron (Bučnevič, Tarasenko), 51. Perron, 59. Saad (Schenn, Faulk). Brankári: Kuemper - Binnington, strely na bránku: 31:32, 18.117 divákov.
/stav série 1:1/

Slovák v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 20:14 0 0 0 -1 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/