Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tampa bez Černáka deklasovala Islanders 8:0, v sérii vedie 3:2

Na snímke druhý zľava hráč Tampy Tyler Johnson oslavuje gól vo 4. zápase semifinále play off hokejovej NHL New York Islanders - Tampa Bay Lightning (3:2) v noci na 20. júna 2021. Foto: TASR/AP

Tampa môže so svojom postupe do finále Stanleyho pohára rozhodnúť už v zápase číslo šesť v stredu v New Yorku.

Tampa 22. júna (TASR) - Hokejisti Tampy Bay Lightning deklasovali v piatom stretnutí semifinále play off NHL na domácom ľade New York Islanders 8:0 a v sérii sa ujali vedenia 3:2. V zostave obhajcov titulu chýbal slovenský obranca Erik Černák pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

Steven Stamkos a Alex Killorn si pripísali zhodne po dva góly a asistenciu, Nikita Kučerov sa prihrávkami podieľal na troch zásahoch domácich a suverénne vedie tabuľku produktivity play off s bilanciou 27 bodov za päť gólov a 22 asistencií.

Už v ôsmom dueli za sebou skóroval Brayden Point, ktorý na druhom mieste kanadského bodovania vyraďovačky (13+5) stráca na lídra Kučerova už deväť bodov. Brankár Andrej Vasilevskij predviedol 21 úspešných zákrokov pri svojom štvrtom shutoute v play off v kariére. Domáci si už v prvej tretine vytvorili trojgólový náskok a v 16. minúte za stavu 3:0 vyhnali z bránky "ostrovanov" Semjona Varlamova.

O zdravotnom stave Černáka Tampa zatiaľ bližšie neinformovala, v predchádzajúcom zápase dostal v tretej tretine tvrdý "hit" na mantinel do Matta Martina a držal sa za rameno. Po kratšej pauze v šatni sa napokon na ľad vrátil a kouč Jon Cooper po stretnutí uviedol, že by mal byť v poriadku. Černák v 15 stretnutiach play off nazbieral osem asistencií.

Tampa môže so svojom postupe do finále Stanleyho pohára rozhodnúť už v zápase číslo šesť v stredu v New Yorku.

Semifinále play off NHL - piaty zápas /na 4 víťazstvá/:



TAMPA BAY LIGHTNING - NEW YORK ISLANDERS 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)

Góly: 1. Stamkos (Killorn, Cirelli), 12. Gourde (Coleman), 16. Killorn (Savard), 26. Stamkos (Hedman, Kučerov), 36. Palát (Savard, Kučerov), 38. Killorn (Hedman, Point), 42. Point (Kučerov, Stamkos), 53. Schenn (Maroon, Colton). Brankári: Vasilevskij - Varlamov (16. Sorokin), strely na bránku: 42:21, 14.791 divákov.
/stav série: 3:2/