Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tampa podpísala zmluvy s útočníkom Mereläm a obrancom Lillebergom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťdvaročného Lilleberga pôvodne draftovala v roku 2021 Arizona zo 107. miesta, za Coyotes však nikdy nenastúpil.

Tampa 6. júna (TASR) - Vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning podpísalo nováčikovské kontrakty s dvojicou hokejistov, ktorí doteraz pôsobili v Európe. Ročnú zmluvu podpísal fínsky útočník Waltteri Merelä a na dva roky sa "bleskom" upísal nórsky obranca Emil Martinsen Lilleberg. Klub takisto predĺžil o ďalšiu sezónu spoluprácu s obrancom Seanom Dayom, ktorý pôsobí na farme v Syracuse (AHL). Na profiligovej úrovni zarobí 775.000 dolárov.

Mereläho nedraftoval žiadny klub NHL. Dvadsaťštyriročný krídelník obliekal v uplynulých dvoch sezónach dres Tappary Tampere vo fínskej Liige, v ročníku 2022/2023 strelil 15 gólov a pridal 18 asistencií v 41 stretnutiach základnej časti. V play off pridal 14 bodov (8+6) v 14 zápasoch.

Dvadsaťdvaročného Lilleberga pôvodne draftovala v roku 2021 Arizona zo 107. miesta, za Coyotes však nikdy nenastúpil. Uplynulú sezónu odohral vo švédskej SHL, kde za IK Oskarshamn absolvoval 46 zápasov so ziskom 11 bodov (3+8). V troch dueloch play off si pripísal asistenciu. Informáciu priniesol denník Tampa Bay Times.

Merelä aj Lilleberg reprezentovali svoje krajiny na májových MS v Tampere a Rige. Dres Tampy oblieka aj slovenský obranca Erik Černák.