Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tarkovič necíti tlak: Nálada je taká, ako pred každým zápasom

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič počas tlačovej konferencie pred kvalifikačným zápasom H-skupiny o postup na MS 2022 Slovensko - Slovinsko v Senci v stredu 10. novembra 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Slováci už nemôžu postúpiť na záverečný turnaj do Kataru, ale počas tohto asociačného termínu neustále zdôrazňujú, že stále majú o čo hrať.

Senec 10. novembra (TASR) - Tréner slovenských futbalistov Štefan Tarkovič nepociťuje pred záverečným dvojzápasom kvalifikácie MS 2022 tlak na svoju osobu. Kontrakt mu vyprší na konci kalendárneho roka a v rozhodovaní o jeho budúcnosti môžu zavážiť aj poznatky zo stretnutí so Slovinskom (vo štvrtok 11. novembra o 20.45 h v Trnave) a na Malte (v nedeľu 14. novembra o 15.00 h v Ta´ Qali).

Slováci už nemôžu postúpiť na záverečný turnaj do Kataru, ale počas tohto asociačného termínu neustále zdôrazňujú, že stále majú o čo hrať. So Slovincami súperia o konečné tretie miesto v H-skupine za dvojicou Rusko, Chorvátsko. "Nálada je taká, ako pred každým zápasom, verím, že hráči tak k tomu aj pristúpia. Pripravujeme sa zodpovedne, nevidím rozdiel v príprave medzi predchádzajúcimi zápasmi a týmto. S tréningovým procesom som veľmi spokojný, verím, že to dokážeme preniesť aj na ihrisko. Nemám prečo cítiť tlak na moju osobu, mne sa končí zmluva posledným zápasom. Vyhodnotíme si kvalifikáciu, plusy, mínusy a výkonný výbor a prezident sa rozhodnú," povedal Tarkovič.



Na tlačovej konferencii informoval, že pred stredajším predzápasovým tréningom boli všetci prítomní reprezentanti zdravotne v poriadku. Obranca Dávid Hancko, ktorý by proti Slovinsku nemohol nastúpiť pre kartový trest, sa po dohode so Spartou Praha pripojí k národnému tímu vo štvrtok. Ďalší dvaja potrestaní hráči Juraj Kucka a Ivan Schranz v nominácii absentujú a tieto medzery musí slovenský tréner vyplniť pri tvorbe zostavy: "Máme dvadsiatich hráčov, troch brankárov a ktorýkoľvek z nich môže nastúpiť. Môžeme alternovať hráčmi, ktorí nedostávali toľko príležitostí."

V úvodnom vzájomnom stretnutí sa v septembri v Ľubľane zrodila remíza 1:1, v kvalifikácii MS 2018 si oba tímy pripísali v domácom prostredí víťazstvo 1:0. Tarkovič bol vtedy asistentom Jána Kozáka. "Slovinsko je mužstvo, s ktorým sme hrali veľmi veľa vyrovnaných zápasov. Ani jedno mužstvo nebýva dominantné a nevíťazí veľkým rozdielom. Slovinci majú kvalitných hráčov, ktorí sú známi i v európskom klubovom futbale. My máme naše ciele, nadviazať na herný progres a konečne to zvládnuť aj výsledkovo. Nemôžeme však nastaviť plán extrémne ofenzívne a potom plakať nad rozliatym mliekom. Hráči možno nebudú pociťovať takú nervozitu a situácie budú riešiť efektívnejšie," dodal Tarkovič, ktorý sa teší na návrat reprezentácie na Štadión Antona Malatinského: "V Trnave je hybridný trávnik. Nevedeli sme, aké bude v novembri počasie, hľadali sme plochu, ktorá bude stabilná. Osobne mám Trnavu veľmi rád, verím, že možná kapacita 25 percent bude vypredaná a že sa fanúšikom odvďačíme dobrým výkonom."



Podľa informácií Slovenského futbalového zväzu (SFZ) sa zo 4500 dostupných vstupeniek predalo 3000. Dve hodiny pred výkopom sa otvoria aj pokladne na štadióne. "Už dlho sa v Trnave nehralo, osobne to tam mám rád. Vždy sa nám tam hralo dobre, teším sa tam. Dúfam, že nás fanúšikovia prídu povzbudiť, my sa im to budeme snažiť odplatiť našou hrou a našou túžbou zvíťaziť," povedal stredopoliar Stanislav Lobotka.