Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Tarkoviča potešila reakcia hráčov, podľa Škriniara chýbalo nasadenie

Slovenský hráč Milan Škriniar kope do lopty pred začiatkom prípravného futbalového zápasu Fínsko - Slovensko v španielskom meste Murcia 29. marca 2022. Foto: TASR/AP

Najbližšie budú Slováci v akcii začiatkom júna v C-divízii Ligy národov. Ich súpermi budú Azerbajdžan a Kazachstan, o osude Bieloruska ešte rozhodne UEFA.

Murcia 30. marca (TASR) - Slovenskí futbalisti zaknihovali v prípravných dueloch marcovom asociačnom termíne jednu prehru a jedno víťazstvo. Po minulotýždňovej prehre v Oslo 0:2 s Nórmi zareagovali utorňajším víťazstvom v španielskej Murcii nad Fínmi 2:0. Reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča uspokojila práve dobrá reakcia na nevydarený prvý zápas, resp. efektivita v ofenzíve.

Proti Fínom sa pekným gólom prezentoval Ondrej Duda v prvom, resp. premiérovým gólom v národnom tíme Erik Jirka v druhom polčase. Prvý štart si pripísala aj dvojica brankárov Dominik Holec a František Plach, obaja odchytali po polčase. Vo štvrtom vzájomnom meraní síl so Suomi dosiahli Slováci tretie víťazstvo, raz sa zrodila remíza. Prvý polčas veľa futbalovej krásy neponúkol, v druhom Slováci bez väčších problémov udržali Fínov na dištanc a dokázali streliť ešte jeden gól.

"Chceli sme a hrali sme náš zápas, vrátil sa nám do hry minulojesenný prejav. Hráči sa postavili zodpovedne k svojim činnostiam a výsledkom bolo naše víťazstvo. Vypracovali sme si pekné akcie, dali sme dva veľmi pekné góly, oba spoza šestnástky, potešilo ma to. Výkon, výsledok, góly. Boli sme efektívni, aj to teší,"
zhodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii Tarkovič. "To, že šiel najprv do bránky Holec a Plach na druhý polčas, vyplynulo z dohody hráčov a trénera brankárov, ja som to rešpektoval. Naozaj som rád, že sme podali kvalitný výkon, videli sme v akcii hráčov aj širšieho kádra a potešilo ma reakcia kabíny na kritiku po zápase s Nórskom. Hráči ukázali, že nešli na výlet," dodal.

Pri neúčasti Mareka Hamšíka či Juraja Kucku viedol v marci spoluhráčov ako kapitán Milan Škriniar. "Vedeli sme, že musíme zreagovať na výkon spred štyroch dní v Osle. Teraz nám nechýbalo nasadenie, bojovnosť, všetci sme jazdili, dostupovali súboje a prinieslo nám to víťazstvo. Celkovo sme pôsobili dobre, poviem to tak, že celé mužstvo hralo dobre, preto je aj dobrý výsledok," zhodnotil trojnásobný najlepší hráč SR. "Keď sú prázdne tribúny, je to také smutné, ale na druhej strane, aspoň sme sa navzájom počuli. Debutujúci brankári boli dobrí, všetci naši brankári hrajú výborne nohami, dnes títo dvaja, v Osle Rodák a nezabúdajme ani na Dúbravku, jednoducho platí, že brankári nás podržia, nech je medzi žrďami hocikto."

Najbližšie budú Slováci v akcii začiatkom júna v C-divízii Ligy národov. Ich súpermi budú Azerbajdžan a Kazachstan, o osude Bieloruska ešte rozhodne UEFA. "Čaká nás Liga národov, ešte si aj tieto dva zápasy rozoberieme. Na jeseň sme mali dobré zápasy, s Nórmi to bolo o niečo slabšie, proti Fínsku zasa lepšie. Asi všetci vieme, že tam (LN - pozn.) budú tie zápasy najmä o nás. Ako sa my na zápasy nastavíme a ako ich zvládneme. Ako budeme ochotní v tých zápasoch pracovať. Som presvedčený, že ak budeme pracovať ako proti Fínom, tak tie zápasy budeme zvládať. Náš cieľ nie je zostať v C-divízii, ale určite ísť vyššie," dodal stopér Interu Miláno.