Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tatar prispel asistenciou k víťazstvu New Jersey v Detroite 5:1

Obranca Dougie Hamilton (7) z New Jersey Devils sa teší z gólu, vpravo sa raduje spolohráč Tomáš Tatar počas zápasu zámorskej NHL Detroit Red Wings - New Jersey Devils 4. januára 2023 v Detroite. Foto: TASR - AP

"Diabli" sa držia vysoko, v tabuľke Východnej konferencie figurujú na 4. mieste.

New York 5. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal štrnástu asistenciu v tomto ročníku NHL a pomohol k víťazstvu New Jersey na ľade svojho bývalého klubu Detroitu 5:1. Pre 32-ročného krídelníka to bol 23. bod v sezóne, na konte má aj deväť presných zásahov. Hostí podržal aj brankár Vítek Vaněček, ktorý vykryl 32 striel súpera.

V drese "Devils" si do kanadského bodovania pripísali po jednom góle a asistencii celkovo štyria hráči a Vaněček dosiahol 97-percentnú úspešnosť zákrokov. "Celý rok predvádzal ohromujúce výkony. Bol veľmi konzistentný a je škoda, že sme závere dovolili súperovi streliť gól, mohol mať čisté konto," uviedol na adresu svojho spoluhráča útočník Miles Wood, ktorý si pripísal dva body za asistencie. "Diabli" sa držia vysoko, v tabuľke Východnej konferencie figurujú na 4. mieste.

Gól a dve asistencie si v drese Wild pripísal obranca Calen Addison. "Myslím si, že je to len o sebavedomí a o korčuľovaní. Môj cieľ nebol dostať puk do bránky, ale do jej blízkosti a vytvoriť tak šance pre chalanov," povedal po stretnutí Addison, ktorý dosiahol už druhý trojbodový zápas vo svojej nováčikovskej sezóne. V debutovom ročníku s Wild to dokázal ako prvý obranca vôbec.

Erik Černák odohral v tretej obrannej formácii Tampy vyše 16 minút, na konte mal mínusku a rozdal dva hity. Jeho tím je vo Východnej konferencii piaty, rovnaká pozícia patrí v západnej vetve jeho súperovi. Tomu pomohol k triumfu okrem Addisona (1+2) aj Kirill Kaprizov, ktorý zaznamenal o bod menej za dva presné zásahy. Wild tak dosiahli deviate víťazstvo v prechádzajúcich jedenástich zápasoch.

Hráči Anaheimu vsietili oba góly v priebehu úvodných dvanástich minút a bol pri nich Mason McTavish. Najprv asistoval Adamovi Henriqueovi a o niečo neskôr skóroval on sám. Tridsiatimi piatimi zákrokmi podržal svoj tím John Gibson a pripísal si 24. shutout v kariére. Slovenský útočník Pavol Regenda nefiguroval na súpiske domácich.

"Brankár bol v tomto zápase určite dôležitý. Celú sezónu robíme správne veci, len nám to doteraz nevychádzalo. Vytvárame tlak v správnom čase a pracujeme ako kolektív, nemali sme však šťastie," zhodnotil duel útočník domácich Jakob Silfverberg.






Sumáre NHL:

Detroit Red Wings - New Jersey Devils 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)

Góly
: 58. Raymond (Larkin, Seider) – 30. Hamilton (Hughes, Hischier), 37. Hischier (Hamilton, Bratt), 42. McLeod (Holtz, Wood), 47. Holtz (Wood, Severson), 54. Hughes (Haula, TATAR). Brankári: Husso - Vaněček, strely na bránku: 33:27



Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Góly:
15. Eriksson Ek (Addison, Foligno), 28. Kaprizov (Boldy, Addison), 30. Addison (Hartman, Boldy), 36. Steel (Spurgeon), 58. Kaprizov – 34. Point (Hagel, Kučerov). Brankári: Gustavsson (58. Fleury) - Elliott, strely na bránku: 33:35



Anaheim Ducks - Dallas Stars 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Góly
: 4. Henrique (McTavish, Terry), 12. McTavish (Zegras, Fowler). Brankári: Gibson - Wedgewood, strely na bránku 27:35



Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (New Jersey) 16:51 0 1 1 1 0 0

Erik Černák (Tampa) 16:22 0 0 0 -1 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/