Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tatar rozhodol o triumfe New Jersey v nájazdoch, Černák bodoval

Center Jack Hughes (86) z New Jersey Devils sa teší s brankárom Vítekom Vaněčkom a ľavým krídlom Tomášom Tatarom po víťazstve 4:3 sn v zápase zámorskej NHL San Jose Sharks - New Jersey Devils 16. januára 2023 v San Jose. Foto: TASR - AP

Tatar skóroval ako jediný v samostatných nájazdoch a pomohol tímu k piatemu víťazstvu za sebou.

New York 17. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar rozhodol v zámorskej NHL o triumfe New Jersey na ľade San Jose 4:3. Útočník skóroval ako jediný v samostatných nájazdoch a pomohol tímu k piatemu víťazstvu za sebou. Obranca Erik Černák zaznamenal asistenciu a jeho Tampa Bay ukončila osemzápasovú víťaznú šnúru Seattlu.

Tatar odohral 15:45 min, mal štyri strely a v predĺžení si odpykal dvojminútový trest. "Na konci tretej tretiny sme dosiahli veľmi dôležitý gól a potom sme to na našu stranu rozhodli v rozstrele," tešil sa podľa zámorských médií momentálne najproduktívnejší Slovák v tejto sezóne profiligy. Bodoval v predchádzajúcich troch dueloch, góly v nájazdoch sa však nezapočítavajú do streleckých štatistík hráča.

Rozhodcovia museli v 17. minúte prvej tretiny prerušiť zápas z technických príčin. Usporiadatelia potrebovali opraviť poškodenú spodnú časť mantinelu a zvyšný čas (3:59 minúty) prvej periódy odohrali až po dvadsaťminútovej prestávke. "Počas svojej kariéry som už skutočne videl veľa vecí. Rozmýšľali sme, ako dlho im asi bude trvať oprava, ale zvládli to rýchlo," konštatoval Tatar.

Černák asistoval pri treťom zásahu Lightning, keď bol pri zrode akcie s úspešnou koncovkou Brandona Hagela do prázdnej bránky. Dvadsaťpäťročný obranca dosiahol deviaty bod (1+8) v prebiehajúcej sezóne. Slovenský zadák strávil na ľade 20:43 min, mal aj dva plusové body, tri strely a tri "hity". Hráči Tampy zaznamenali štvrtý triumf za sebou a v uplynulých desiatich dueloch prehrali len dva.

Brankár Jaroslav Halák sa po nevydarenom začiatku sezóny v drese New York Rangers dostáva do formy. Z predchádzajúcich šiestich stretnutí, v ktorých chytal, až v piatich pomohol tímu k triumfu. Tridsaťsedemročný brankár vykryl na ľade Columbusu (3:1) 24 z 25 striel a mal 96-percentnú úspešnosť zákrokov. Haláka delí ho už len desať víťazstiev od jubilejného 300. úspešného zápasu v profilige. "Naozaj nás podržal viacerými skvelými zákrokmi. V záverečných piatich minútach tam bolo niekoľko striel, ktoré sa mohli skončiť gólom, ale zabránil tomu," pochválil Haláka jeho spoluhráč Barclay Goodrow, ktorý si pripísal gól a asistenciu. "Jaro je dôležitou súčasťou nášho tímu. A v tomto zápase bol naozaj dobrý," uviedol tréner Gerard Gallant podľa portálu nypost.com.

Washington s obrancom Martinom Fehérvárym vydrel víťazstvo 4:3 po predĺžení na ľade New Yorku Islanders, hoci ešte v polovici duelu prehrával o tri góly. Slovenský obranca odohral 17:41 min, pripísal si dva mínusové body, jednu strelu a až deväť bodyčekov.

V noci nastúpil aj útočník Adam Ružička, ktorý mal minutáž 7:50 pri prehre Calgary na ľade Nashvillu 1:2. V drese hostí sa do bodovania nezapísal a zaznamenal jednu "mínusku".