Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tatar sa blíži k méte 200 gólov, Ružička si vytvoril maximum

Slovenský hokejista Tomáš Tatar (90) z New Jersey Devils počas zápasu zámorskej NHL proti Ottawa Senators 10. novembra 2022 v Newarku. Foto: TASR - AP

Tridsaťjedenročný Tatar sa po slabšom rozbehu do sezóny dostal do výbornej formy a pravidelne boduje.

New York 11. novembra (TASR) - V bohatom štvrtkovom programe zámorskej NHL boli v akcii dvaja slovenskí hokejisti. Útočník New Jersey Tomáš Tatar pomohol gólom k víťazstvu New Jersey, v prvom útoku Calgary nastúpil Adam Ružička, ale nebodoval.

Tridsaťjedenročný Tatar sa po slabšom rozbehu do sezóny dostal do výbornej formy a pravidelne boduje. V noci pomohol svojim druhým gólom v sezóne Devils k víťazstvu 4:3 pp nad Ottawou, keď v prvej tretine strelou spomedzi kruhov s prispením teču Parkera Kellyho otvoril skóre.

Bol to jeho 193. gól v základnej časti, no prvý od 24. októbra, keď skóroval proti Washingtonu. Pri gólových oslavách bolo na Tatarovi vidieť úľavu a radosť, pretože do šancí sa dostával, ale nemal pri zakončení šťastie. V 14 zápasoch má Tatar bilanciu 2+7. Devils vyhrali osem zápasov za sebou, čo sa im naposledy podarilo v roku 2011 (6.-11. február).

Skúsený slovenský útočník bodoval v šiestich zápasoch za sebou, čím si vyrovnal kariérne maximum, ktoré dosiahol predtým aj v drese Montrealu v sezóne 2019-2020 a v službách Detroitu (2014-2015). V zápase proti Senators odohral 14 minút a 52 sekúnd, zaznamenal štyri strelecké pokusy, dva plusové body a stal sa treťou hviezdou zápasu.

Ružička nastúpil na ľavom krídle prvého útoku Calgary s centrom Eliasom Lindhomom a pravým krídelníkom Tylerom Toffolim, ale Flames prehrali v Bostone 1:3 a sériu neúspechov natiahli na sedem zápasov.

Dvadsaťtriročný Ružička bol vo svojom treťom zápase sezóny a 34. kariéry aktívny, keď zaznamenal štyri strelecké pokusy, ale do štatistík sa nezapísal. Mladý slovenský útočník využil absenciu zraneného Jonathana Huberdeaua a svojim výkonom zaujal. Na ľade strávil 17 minút, 53 sekúnd, čo je jeho kariérny rekord. Nastupoval aj v prvej presilovkovej formácii “plameňov”, v početnej výhode odohral vyše sedem minút.

Brankár Jaroslav Halák sledoval zo striedačky víťazstvo New Yorku Rangers na ľade Detroitu 8:2. Triumf “jazdcov” vychytal Igor Šesťorkin.