Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tatar stíha Cháru, Halák zaznamenal druhé víťazstvo za sebou

Ľavé krídlo Tomáš Tatar (90) z New Jersey devils a Shane Pinto z Ottawy Senators počas zápasu zámorskej NHL New Jersey Devils - Ottawa Senators 25. marca 2023 v Newarku. Foto: TASR/AP

S Devils si Tatar zahrá v play off, “diabli” si ako tretí tím tejto sezóny zabezpečili účasť medzi 16 najlepšími tímami sezóny.

New York 26. marca (TASR) - Slovenský útočník Tomáš Tatar strelil svoj 17. gól v sezóne a prispel k víťazstvu New Jersey v hokejovej NHL nad Ottawou 5:3. Tatar spečatil víťazstvo 43 sekúnd pred koncom do prázdnej bránky. Strelil svoj 208. gól v kariére a už len jeden zásah ho delí od vyrovnania zápisu bývalého obrancu Zdena Cháru.

Tatar potreboval na 208 presných zásahov 774 zápasov, Chára strelil 209 gólov v 1680 dueloch a je desiaty najlepší kanonier spomedzi slovenských hráčov v NHL. Lídrom je Stan Mikita (541), cez métu 500 gólov sa dostali aj Marián Hossa (525) a Peter Bondra (503).

S Devils si Tatar zahrá v play off, “diabli” si ako tretí tím tejto sezóny zabezpečili účasť medzi 16 najlepšími tímami sezóny. Tatar si svoje hodnotenie plus/mínus vylepšil na +39 a v tejto štatistike sa delí o tretie miesto s obrancom Bostonu Brandonom Carlom. Tatar je najlepší útočník profiligy v hodnotení plus/mínus, celkovým lídrom je obranca Bostonu Hampus Lindholm z Bostonu (+47).

Po shutoute proti Nashvillu zaznamenal druhé víťazstvo za sebou a desiate v sezóne Jaroslav Halák. Slovenský brankár prispel k triumfu New Yorku Rangers na ľade Floridy 4:3. Tridsaťsedemročný Halák kryl 31 z 34 striel a vychatal svoje 295. víťazstvo v kariére.

Haláka delí jeden triumf od vyrovnania zápisu Rona Hextalla, ktorý je na 42. mieste v histórii. Aspoň 300 víťazstiev v NHL zaznamenalo 39 brankárov, jasne na čele historických štatistík je Martin Brodeur (691).

V akcii boli aj slovenskí obrancovia Martin Fehérváry (Washington) a Erik Černák (Tampa Bay), obaja sa museli zmieriť s tesnými prehrami.