Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Tatarov gól a asistencia Devils nestačili, prehrali štvrtý raz po sebe

Na snímke slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar z New Jersey dáva gól v nočnom zápase zámorskej NHL, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Zápas Montreal - Philadelphia (3:2 pp a sn) sa po nariadení miestnych zdravotníckych orgánov hral pred prázdnymi tribúnami Bell Centra.

New York 17. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal v nočnom súboji zámorskej NHL proti svojmu bývalému tímu gól a asistenciu, jeho New Jersey však prehralo doma s Vegas 3:5.

Pre "diablov" to bola štvrtá prehra za sebou a ôsma z uplynulých deviatich zápasov. Tatar má po 28 vystúpeniach v tejto sezóne na konte 14 kanadských bodov za 6 gólov a 8 asistencií. Duel s Vegas bol pre neho prvý v sezóne, v ktorom získal viac ako jeden kanadský bod.

Slováci v akcii:


Tomáš Tatar (New Jersey) 13:41 1 1 2 -1 2 0

Marián Studenič (New Jersey) 12:48 0 0 0 0 0 0

Zdeno Chára (New York Islanders) 19:23 0 0 0 1 1 2
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Hokejista Vegasu Jonathan Marchessault (vpravo) sa tečí po strelení gólu s Williamom Karlssonom počas zápasu zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils - Vegas Golden Knights v Newarku vo štvrtok 16. decembra 2021.
Foto: TASR/AP

Prvý bod v stretnutí si pripísal už v 2. minúte, keď potiahol puk do útočného pásma, následne ho posunul "do druhej vlny" obrancovi Hamiltonovi, ktorého strelu dorazil Jack Hughes. Slovenský útočník v 51. minúte znížil na 2:4 po tom, čo v presilovke prudkou strelou do ľavého horného rohu prekonal Robina Lehnera. Ten napokon nedochytal zápas, keďže 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny dostal osobný trest a nahradil ho Laurent Brossoit. Okrem Tatara, ktorý na ľade strávil 13:41 min, sa v stretnutí predstavil aj jeho krajan Marián Studenič. Vo svojom 7. zápase v sezóne odohral 12:48 min. Do štatistík si pripísal dve zblokované strely. "Dnes sme do toho dali všetko. Spravili sme však niekoľko chýb, ktoré nás položili. Bojovali sme, aby sme sa vrátili do zápasu a aj sme ho zdramatizovali. Presvedčili sme sa, že hranica medzi víťazstvom a prehrou je veľmi tenká. Je to ešte náročnejšie, keď z našej súpisky vypadne 5-6 hráčov," povedal tréner Devils Lindy Ruff. Jeho tímu pre zdravotné problémy chýbalo šesť hráčov vrátane kapitána Nica Hischiera či slovenského obrancu Christiána Jaroša.

Proti svojmu bývalému tímu si zahral aj obranca Zdeno Chára. Na rozdiel od Tatara nebodoval, no tešil sa z výhry New Yorku Islanders 3:1 nad Bostonom. "Ostrovania" zvíťazili aj vďaka výkonu brankára Semjona Varlamova, ktorý inkasoval iba jeden gól zo 41 striel "medveďov." O čisté konto prišiel až v 60. minúte, keď ho prekonal obranca Mike Reilly. Chára strávil na ľade 19:23 min a do štatistík si pripísal 1 plusový bod, 1 strelu a 2 trestné minúty. Bostonu chýbalo šesť hráčov, ktorí boli zapísaní na covidovú listinu. Medzi nimi aj kapitán Patrice Bergeron a najproduktívnejší hráč tímu Brad Marchand.
Slovenský hokejový reprezentant v drese New Yorku Islanders Zdeno Chára (vpravo) a hokejista Bostonu Bruins Karson Kuhlman (vľavo) korčuľujú pri mantineli počas zápasu zámorskej hokejovej NHL New York Islanders - Boston Bruins v Elmonte vo štvrtok 16. decembra 2021.
Foto: TASR/AP

Zápas Montreal - Philadelphia (3:2 pp a sn) sa po nariadení miestnych zdravotníckych orgánov hral pred prázdnymi tribúnami Bell Centra. Dôvodom je zhoršujúci sa stav pandémie koronavírusu. Domácim hráčom absencia divákov paradoxne pomohla, keď víťazstvom 3:2 po samostatných nájazdoch zastavili sériu prehier na čísle sedem. O ich triumfe rozhodol Jonathan Drouin, ktorý ako jediný uspel v nájazdovom rozstrele. Canadiens sú so 17 bodmi z 31 zápasov naďalej na poslednom mieste vo Východnej konferencii. V rámci NHL sú na tom horšie iba hráči Arizony, ktorí doteraz nazbierali iba 12 bodov.

Vancouver natiahol víťaznú šnúru na šesť zápasov po tom, ako dokázal uspieť na ľade San Jose 5:2. Úspech svojho tímu sledoval iba zo striedačky Jaroslav Halák, prednosť v bránke pred ním dostal Thatcher Demko.

Pozíciu najlepšieho tímu NHL potvrdili obhajcovia Stanleyho pohára z Tampy Bay, ktorí doma zdolali Ottawu 2:1. Bilanciou 1 gól a 1 asistencia sa na 19. víťazstve "bleskov" v sezóne podieľal švédsky obranca Victor Hedman. Na gól mu prihral kanadský útočník Steven Stamkos, pre ktorého to bol 900. bod v základnej časti NHL (452+448). Viac nazbieral v klubovej histórii oba Martin St. Louis (953). Lightning sú so 42 bodmi spoločne s Torontom na čele Východnej konferencie aj celej NHL.
Hokejista Vegasu Zach Whitecloud (vpravo) a hráč New Jersey Devils Jack Hughes sa zrazili počas zápasu zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils - Vegas Golden Knights v Newarku vo štvrtok 16. decembra 2021.
Foto: TASR/AP

Americký brankár Alex Nedeljkovic nastúpil prvýkrát od letného príchodu do Detroitu proti svojmu bývalému tímu Carolina Hurricanes. Duel mu však príliš nevyšiel, keď od tretieho najlepšieho tímu Východnej konferencie inkasoval štyri góly a pripísal si 87,5-percentnú úspešnosť zásahov. "Hurikánov" nasmeroval k víťazstvu dvojgólový švajčiarsky útočník Nino Niederreiter a do listiny strelcov sa vo svojom debutovom zápase v NHL zapísal americký útočník Jack Drury. Hurricanes dosiahli ako druhý tím v sezóne métu 20 víťazstiev, pričom na to potrebovali iba 28 stretnutí - o jeden menej než Toronto.

Hráči Floridy Panthers prehrali tretí zápas po sebe, keď po prehre s Ottawou 2:8 doma nestačili ani na Los Angeles Kings. Kings zvíťazili 4:1. Gól na 2:1 zaznamenal slovinský útočník Anže Kopitar, pre ktorého to bol 59. víťazný gól v kariére. V klubovej histórii sa vyrovnal Marcelovi Dionneovi na 2. mieste.

Líder Západnej konferencie Minnesota Wild prehral tretí zápas po sebe. Po návrate z tripu na západnom pobreží doma nestačil na Buffalo, ktorému podľahol 2:3 po samostatných nájazdoch. O 10. víťazstve Sabres v ročníku rozhodol Tage Thompson. Wild ostali aj napriek prehre na čele Západnej konferencie, pred druhým Anaheimom, ktorý má o dva odohrané zápasy viac, má však už náskok iba jedného bodu.
Slovenský hokejový reprezentant v drese New Yorku Islanders Zdeno Chára (štvrtý zľava) sa teší so spoluhráčmi po výhre 3:1 v zápase zámorskej hokejovej NHL New York Islanders - Boston Bruins v Elmonte vo štvrtok 16. decembra 2021.
Foto: TASR/AP

Sériu prehier ukončili hráči Edmontonu, ktorí po šiestich stretnutiach bez bodového zisku zabrali naplno a v domácom prostredí zdolali Columbus 5:2. Dvomi gólmi a jednou asistenciou sa na víťazstve "olejárov" podieľal fínsky útočník Jesse Puljujärvi, pre ktorého to bol druhý trojbodový zápas v sezóne. "Páčila sa mi jeho hra, odohral veľký zápas. Počas neho sa neustále zlepšoval a veľmi nám pomohol k tomuto víťazstvu," uviedol asistent trénera Oilers Glen Gulutzan. Dve asistencie si pripísal Kanaďan Connor McDavid, ktorý sa vďaka tomu dostal na čelo kanadského bodovania celej súťaže. V doterajšom priebehu sezóny nazbieral 47 bodov. O jeden zaostáva jeho nemecký spoluhráč Leon Draisaitl a Rus Alexander Ovečkin z Washingtonu. Edmontonu chýbali tréner Dave Tippett a útočníci Ryan McLeod a Devin Shore, ktorí boli na covidovej listine.

Zápas Nashvillu s Coloradom priniesol konfrontáciu tímov, ktoré zvíťazili v uplynulých piatich zápasoch. Úspešnú sériu predĺžili "predátori," ktorí doma zvíťazili 5:2. Bilanciou 2 góly a 1 asistencia sa na ich triumfe podieľal švédsky útočník Filip Forsberg. Bol to pre neho 24. trojbodový zápas v kariére a v tejto štatistike sa v klubovej histórii osamostatnil pred Martinom Eratom. Predators v zápase chýbalo 7 hráčov, pričom 6 z nich boli zaradení na covidovú listinu. Okrem nich aj päť členov trénerského štábu. "Bolo to zvláštne, no nemohli sme to ovplyvniť. Myslím si, že niečo také nikto z nás doteraz nezažil," povedal kapitán Nashvillu Roman Josi.

výsledky NHL:


Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 5:3 (3:2, 0:1, 2:0)

Góly: 3. Niederreiter (Fast, Poturalski), 8. DeAngelo (Fast, Kotkaniemi), 19. Drury (Kotkaniemi, Teräväinen), 41. Niederreiter (Nečas, Pesce), 60. Trocheck (Teräväinen, Nečas) - 6. Gagner, 14. Larkin (Raymond), 12. Bertuzzi (Larkin, Raymond). Brankári: Andersen - Nedeljkovic, strely na bránku: 33:26, 16.017 divákov



Florida Panthers - Los Angeles Kings 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 15. Kiersted (Huberdeau, Reinhart) - 18. Määtä (Grundström, Moore), 24. Kopitar (Durzi, Iafallo), 33. Brown (Roy), 48. Kalijev (Lizotte). Brankári: Bobrovskij - Quick, strely na bránku: 42:31, 14.458 divákov



Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3:2 sn (1:0, 0:2, 1:0)

Góly: 6. Lehkonen (Kulak, Romanov), 55. Dauphin (Chiarot, Savard), rozh. sam. nájazd Drouin - 23. Wilman (Van Riemsdyk, Hayes), 39. Cates (Brown, Sanheim). Brankári: Primeau - Hart, strely na bránku: 40:39, bez divákov.



New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)

Góly: 2. Hughes (Hamilton, TATAR), 51. TATAR (Severson, Smith), 53. Vesey (Siegenthaler, McLeod) - 11. Coghlan (Smith, Marchessault), 24. Carrier (Kolesar, Howden), 48. Karlsson (Smith, Coghlan), 49. Roy (Jänmark, Pietrangelo), 59. Marchessault (Karlsson, McNabb). Brankári: Blackwood - Lehner (60. Brossoit), strely na bránku: 26:30, 12.724 divákov



Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 4. Killorn (Colton, Hedman), 36. Hedman (Raddysh, Stamkos) - 16. Chabot. Brankári: Vasilevskij - Forsberg, strely na bránku: 27:26, 19.092 divákov



New York Islanders - Boston Bruins 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 12. Clutterbuck, 22. Beauvillier (Salo, Bailey), 58. Clutterbuck (Lee) - 60. Reilly (Carlo, Ullmark). Brankári: Varlamov - Ullmark, strely na bránku: 28:41, 17.255 divákov



Minnesota Wild - Buffalo Sabres 2:3 sn (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 11. Merrill (Kulikov, Hartman), 40. Kaprizov (Goligoski, Sprugeon) - 29. Cozens (Jokiharju), 53. Pysyk (Hinostroza, Jankowki), rozh. sam. nájazd Thompson. Brankári: Talbot - Luukkonen, strely na bránku: 32:40, 18.022 divákov



Nashville Predators - Colorado Avalanche 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Góly: 14. Forsberg (Carrier, Sissons), 28. Jeannot (Sissons, Forsberg), 37. Forsberg, 53. Josi (Sissons, Jeannot), 59. Ekholm (Carrier) - 30. Rantanen (Kadri, MacKinnon), 50. Ničuškin (Rantanen, Girard). Brankári: Saros - Francouz, strely na bránku: 35:26, 17.184



Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)

Góly: 8. Puljujärvi (Barrie, Draisaitl), 9. Puljujärvi (Nugent-Hopkins, McDavid), 12. Ryan (Perlini), 37. Perlini (Kassian, Bouchard), 58. Foegele (Puljujärvi, McDavid) - 47. Nyqvist (Sillinger, Bean), 57. Danforth (Werenski, Kuraly). Brankári: Skinner - Merzlikins (41. Korpisalo), strely na bránku: 45:38, 15.022 divákov



San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Góly: 18. Meier (Karlsson, Hertl), 49. Cogliano (Pederson, Burns) - 13. Boeser (Pearson), 17. Horvat (Miller, Hughes), 38. Boeser (Miller, Pearson), 58. Miller, 59. Dickinson (Pettersson, Burroughs). Brankári: Hill - Demko, strely na bránku: 36:30, 10.340 divákov


Calgary Flames - Toronto Maple Leafs (odložené)