Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tatran Prešov angažoval Poliaka Gogolu, nahradí zraneného Pacheca

Ilustračná fotka. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Klub podpísal s Gogolom zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny.

Prešov 16. decembra (TASR) - Káder hádzanárov Tatrana Prešov vystuží 25-ročný Poliak Lukasz Gogola. Do tímu slovenského majstra prichádza z klubu Selestat Alsace handball, ktorý účinkuje vo francúzskej Starligue. Klub podpísal s Gogolom zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny. Na poste strednej spojky nahradí zraneného Brazílčana Pedra Pacheca.

Gogola je odchovanec MKS Olimpia Piekary Slaskie, v roku 2017 prestúpil do Górnika Zabrze, v ktorého drese sa predstavil v Pohári EHF aj v Európskej lige. Pred touto sezónou prestúpil do Selestatu, vo francúzskej lige zaznamenal v 10-tich zápasoch 12 gólov. Ďalšie štyri pridal v dvoch dueloch Francúzskeho pohára. "Ide o veľmi skúseného hráča, ktorý pôsobil vo francúzskej lige v Selestate. Nedostával tam ale toľko príležitostí, preto sme sa ho rozhodli angažovať, aby vystužil miesto zraneného Pacheca, s ktorým už, bohužiaľ, do konca sezóny nepočítame, keďže jeho zranenie sa ukázalo ako dlhodobé a po sezóne u nás končí. Preto sme sa rozhodli angažovať novú posilu, aby všetko neostávalo len na "chrbte" Marka Davidoviča alebo Lukáša Urbana," vysvetlil pre klubovú webstránku generálny manažér Tatrana Stanislav Pupík.

Zmluva, aktuálne znejúca do konca sezóny, sa v prípade spokojnosti oboch strán predĺži. "K Lukaszovi by som dodal, že ide o veľmi šikovného hráča v útočnej fáze, ktorý má veľmi dobrú spoluprácu s pivotom. Taktiež veľmi dobrý prehľad o hre krídel. Samozrejme hlavnou úlohou bude práca pre spojky, takže verím, že nám pomôže a hlavne zrýchli hru, keďže ide o hráča, ktorý vie ťahať aj druhú vlnu a zobrať zodpovednosť na svoje plecia. Sme preto veľmi radi, že sa nám podarilo podpísať tohto hráča a veľa si sľubujeme od toho, že nám pomôže pri veľkej porcii zápasov, ktorá nás ešte čaká," dodal generálny manažér klubu.

"Z môjho príchodu do Prešova sa veľmi teším a neviem sa dočkať, keď vstúpim do klubu, ktorý je držiteľ mnohých domácich trofejí a predovšetkým účastník európskych pohárov. Je to pre mňa osobne a moju kariéru veľká výzva. Mojím cieľom je odvádzať čo najlepšiu hru v prospech Tatrana," uviedol Gogola v tlačovej správe.