Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tatran Prešov bude napokon hrať Európsku ligu aj českú extraligu

Na snímke s loptou Pavel Caballero Hernández, vpravo Roman Tsarapkin (obaja Tatran Prešov) vľavo Peter Tumidalský (HK Košice) v treťom zápase finále play off Niké Handball Extraligy mužov Tatran Prešov - HK Košice v Prešove v nedeľu 22. mája 2022. Foto: TASR – Milan Kapusta

Prešovčania budú v ročníku 2022/2023 jeden zo 14-tich účastníkov českej extraligy.

Prešov 22. júna (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov nebudú v sezóne 2022/2023 účinkovať v Európskom pohári EHF, ale napokon v druhej najprestížnejšej európskej súťaži - Európskej lige. Klub na oficiálnej webstránke informoval, že podpisom dvojročnej zmluvy s Českým zväzom hádzanej zároveň definitívne spečatil pôsobenie v českej extralige.

Prešovský klub sa uchádzal o účasť v Európskom pohári Európskej hádzanárskej federácie, no vedenie súťaže ho v zmysle svojich pravidiel adresovalo do druhej najvýznamnejšej súťaže, ktorú organizuje - Európskej ligy. "Rozdiel je jedno miesto v súčasnom rebríčku, ktoré Slovensku patrí podľa aktuálneho koeficientu. EHF v tomto prípade neudelila žiadnu výnimku, a tak to jedno miesto nás nepustí do Európskeho pohára. Hrať budeme Európsku ligu, v ktorej by sme mali mať v najbližšej sezóne zabezpečené priame miesto v skupinovej fáze súťaže," povedal vysvetlil majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar pre klubový web.

Prešovčania budú v ročníku 2022/2023 jeden zo 14-tich účastníkov českej extraligy. Tatran sa do nej vráti po 13 rokoch, predtým v nej pôsobil dve sezóny v rokoch 2007 - 2009, pričom v oboch ročníkoch zvíťazil v dlhodobej časti. Tú bude hrať aj tentoraz, no do play off už nezasiahne. "České kluby v minulosti nedokázali konkurovať Prešovu, no teraz verím, že situácia bude iná. České extraligové kluby urobili veľký výkonnostný skok, stúpla atraktívnosť súťaže a tá láka čoraz viac fanúšikov. Slovenský gigant, ktorý pravidelne hrá európske poháre s ambíciami v Lige majstrov, rozhodne zvýši jej atraktívnosť," povedal prezident Českého zväzu hádzanej Ondřej Zdráhal.