Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tatran Prešov vstúpi do nového ročníka SEHA ligy súbojom s Vardarom

Na snímke v strede Hrannar Ingi Halldórsson (Martin) a vpravo Lukáš Urban (Prešov) počas zápasu 7. kola Niké Handball extraligy mužov v hádzanej MHáK Martin - Tatran Prešov v športovej hale na Podháji v Martine dňa 23. októbra 2022. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Do play off postúpia všetky kluby.

Preśov 12. januára (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov spoznali itinerár svojich zápasov v 12. ročníku nadnárodnej SEHA ligy. Účinkovanie v základnej B-skupine súťaže začnú zverenci trénera Mareka Gernáta už v závere januára súbojom s Vardarom Skopje a ukončia ho na konci marca. Štyri zápasy základnej časti rozhodnú o nasadení do play off, informoval klubový web Tatrana.

Nový ročník súťaže odštartuje v stredu 25. januára stretnutím medzi Vojvodinou Nový Sad a Nexe Našice. Hráči slovenského majstra Tatrana Prešov sa predstavia v sobotu 28. januára doma - v Tatran handball aréne privítajú dvojnásobného víťaza Ligy majstrov a päťnásobného šampióna SEHA ligy Vardar Skopje. Odveta proti rovnakému súperovi ich čaká v piatok 10. februára. Druhým súperom zelenobielych v skupine je Partizan Belehrad, s ktorým sa stretnú na konci marca. Najskôr na domácej palubovke v utorok 21. marca. Odveta je na pôde súpera naplánovaná na pondelok 27. marca.

Do play off postúpia všetky kluby. Tímy umiestnené na tretích miestach čakajú vo štvrťfinále krížovým systémom priamo nasadené tímy – z A-skupiny maďarský Telekom Veszprém a z B-skupiny chorvátsky PPD Záhreb. Víťazi základných skupín zase nastúpia proti tímom z druhých miest. Hrá sa na dva zápasy doma-vonku. Úspešnejšie tímy postúpia do Final 4 tohto ročníka SEHA ligy.

Predbežný harmonogram zápasov Tatrana Prešov v B-skupine SEHA ligy

sobota 28. januára: Tatran Prešov – Vardar Skopje
piatok 10. februára: Vardar Skopje - Tatran Prešov
utorok 21. marca: Tatran Prešov – Partizan Belehrad
pondelok 27. marca: Partizan Belehrad – Tatran Prešov