Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Cyklista Froome bojuje proti pytliakom na Tour: Jazdím aj za nosorožce

Britský cyklista Chris Froome v žltom drese vedúceho pretekára reaguje v kráľovskej 12. etape na Tour de France so štartom v Lannemezan a cieľom v Plateau de Beille (195 km) 16. júla 2015. Foto: TASR/AP

Nezmyselné zabíjanie nosorožcov a slonov sa musí skončiť, uviedol Froome.

Plateau de Beille 17. júla (TASR) - Britský cyklista Chris Froome jazdí na Tour de France aj za nosorožce. Líder priebežného poradia TdF 2015 pred štartom piatkovej 13. etapy predstavil svoj nový stroj, ktorý má vpredu na kostre namalovaného rozzúreného nosorožca. Froome chce aj takýmto spôsobom bojovať proti pytliakom, ktorí zabíjajú tieto živočíchy pre ich rohy.

Africký rodák Froome podľa vlastných slov žil s nosorožcami, slonmi a inou divou zverou. Narodil sa a vyrastal v Keni. "Chcem upozorniť na pytliactvo. Nezmyselné zabíjanie nosorožcov a slonov sa musí skončiť," uviedol Froome na sociálnej sieti Twitter.

Rohy nosorožcov sú v ázijských krajinách považované za luxusný tovar. Najčastejšie sa využívajú v tradičnej čínskej medicíne alebo ako módne doplnky poukazujúce na spoločenský status ich majiteľov.