Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Sagan zabával na pódiu v Paríži. Takto si zastrieľal s trofejou

Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra (vľavo) pózuje na pódiu s celkovým víťazom Britom Chrisom Froomeom (v strede) a Kolumbijčanom Nairom Quintanom (vpravo) na konci záverečnej 21. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Sevresu do Paríža, dlhej 109.5 km 26. júla 2015. Foto: TASR/AP

Žilinský rýchlik vyhral na Tour de France po štvrtý raz zelený dres.

Bratislava 26.júla 2015 (Teraz.sk/TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan opäť ukázal divákom svoje schopnosti veľkého zabávača. Hoci sa mu ani na tomto ročníku Tour de France nepodarilo zaknihovať etapový triumf, zavtipkoval si pri preberaní trofeje pre celkového víťaza bodovacej súťaže na 102. ročníku najslávnejších cyklistických pretekov sveta v Paríži.



Zobral pohár do rúk a zahral sa s ním ako so samopalom. Pobavil aj Brita Chrisa Froomea, celkového víťaza tohtoročnej Tour. Jazdec stajne Sky tak zopakoval triumf z roku 2013. Britský jazdec sa zároveň stal aj najlepším vrchárom tohto ročníka.

"Som veľmi šťastný. Od začiatku tohto ročníka to boli veľmi tvrdé súboje a moja úloha v tíme bol iná ako v predchádzajúcich rokoch. Som rád, že som nespadol a že si opäť odveziem zelený dres. Som spokojný aj s výkonom, ktorý som predviedol. Bolo to pekné a dôležitá skúsenosť ísť s Albertom Contadorom. Je to veľký šampión. Tento ročník som si poriadne užil," povedal Sagan v prvom televíznom rozhovore. Na tohtoročnej Tour nazbieral päť druhých, dve tretie a dve štvrté a jedno piate miesto. Navyše sa prezentoval ako veľmi aktívny jazdec. V druhej polovici Tour bol štyrikrát po sebe v dlhých únikoch, ktoré sám vypracoval, a vyhlásili ho za najbojovnejšieho pretekára 15. a 16. etapy.



Sagan zvíťazil v bodovacej súťaži pred druhým Nemcom Andrem Greipelom o 66 bodov a získal "maillot vert" už štvrtýkrát v rade. V historických tabuľkách sa tak dostal na druhé miesto spolu s Írom Seanom Kellym. Pred nimi je už len Zabel. Celkovo skončil na 46. mieste s vyše dvojhodinovou stratou na víťaza.


.

Peter Sagan dokázal získať svoj štvrtý zelený dres v rade aj napriek zmene pravidiel v bodovacej súťaži. Riaditeľ Tour Christian Prudhomme pre cyclingnews.com priznal, že ich k tomu motivovala Saganova dominancia v uplynulých troch ročníkoch. Dnes už vieme, že to bolo aj tak zbytočné.

Peter Sagan a tímoví kolegovia sa takto zabávali počas záverečnej 21. etapy TdF
.

Sagan opäť rozzelenil Paríž

Slovenský cyklista Peter Sagan máva divákom z pódia v zelenom drese pre celkového víťaza bodovacej súťaže 102. ročníka najslávnejších cyklistických pretekov sveta Tour de France v Paríži 26. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra pózuje na pódiu na konci záverečnej 21. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Sevresu do Paríža, dlhej 109.5 km 26. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra (vľavo) pózuje na pódiu s celkovým víťazom Britom Chrisom Froomeom (v strede) a Kolumbijčanom Nairom Quintanom (vpravo)na konci záverečnej 21. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Sevresu do Paríža, dlhej 109.5 km 26. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra (vpravo) pózuje na pódiu s celkovým víťazom Britom Chrisom Froomeom (v strede) a Kolumbijčanom Nairom Quintanom (vľavo) na konci záverečnej 21. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Sevresu do Paríža, dlhej 109.5 km 26. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra pózuje na pódiu na konci záverečnej 21. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati zo Sevresu do Paríža, dlhej 109.5 km 26. júla 2015.
Foto: TASR/AP