Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

TdS: Nepriajevová udržala vedenie a slávi premiérový triumf

Na snímke Ruska Natalia Nepriajevová bozkáva trofej celkovej víťazky v Tour de Ski v behu na lyžiach v talianskom Val di Fieme v utorok 4. januára 2022. Foto: TASR/AP

Na prestížnom podujatí triumfovala premiérovo a ako prvá Ruska.

Val di Fiemme 4. januára (TASR) - Ruska Natalia Nepriajevová si pripísala celkové prvenstvo v Tour de Ski. Stačilo jej 4. miesto v utorňajšej záverečnej 6. etape v talianskom Val di Fieme. Na prestížnom podujatí triumfovala premiérovo a ako prvá Ruska. V pretekoch na 10 km voľne s hromadným štartom so záverečným výstupom na zjazdovku Alpe Cermi zvíťazila Nórka Heidi Wengová o sedem sekúnd pred Švédkou Ebbou Anderssonovou a o 28,5 s pred Francúzkou Delphine Claudelovou.

Nepriajevová nastúpila na štart s náskokom 1:12 min a v záverečnej etape si prvenstvo skúsene postrážila. Do cieľa prišla o 25,3 sekundy neskôr ako jej hlavná súperka v boji o prvenstvo Anderssonová. Švédka ešte zabojovala o celkový triumf a na trati udávala rýchle tempo, no veľké manko sa jej vymazať nepodarilo. V cieľovom priestore potom nestačila ani na Wengovú, šampiónku Tour de Ski z rokov 2017 a 2018.

Nórka si pripísala prvé víťazstvo v sezóne a okrúhle desiate v kariére. V poradí Tour de Ski sa posunula na konečnú tretiu priečku.

Na snímke vpravo Nórka Heidi Wengová víťazí, vľavo druhá Švédka Ebba Anderssonová v behu na lyžiach na 10 km voľne s hromadným štartom so záverečným výstupom na zjazdovku Alpe Cermi v rámci Tour de Ski v talianskom Val di Fieme 4. januára 2022.
Foto: TASR/AP