Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Američan Tejay van Garderen na Tour 2015 predčasne skončil

Na snímke z 21. júla 2015 je americký cyklista Tejay van Garderen (BMC), ako prichádza na tímový tréning počas voľného dňa na Tour de France. Tejay van Garderen, doteraz tretí muž celkového poradia, vzdal po problémoch v 17. etape 102. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France z Digne-les-Bains do Pra Loup (160 km) 22. júla 2015. Foto: TASR/AP

Tretí muž priebežného poradia zosadol z bicykla 73 km pred cieľom 17. etapy.

Pra Loup 22. júla (TASR) - Američan Tejay van Garderen z tímu BMC v stredu predčasne skončil na cyklistických pretekoch Tour de France.



Tretí muž priebežného poradia oslabený zdravotnými problémami zosadol z bicykla 73 km pred cieľom 17. etapy, informovala agentúra APA.

Dvadsaťšesťročného Van Garderena trápili pri teplote ovzdušia viac ako 30 stupňov prudké bolesti hlavy a niekoľkokrát požiadal o pomoc lekára.

"Taký je šport, stáva sa to. Stratili sme naśu nádej na pódium v celkovom poradí, takže si musíme stanoviť nové ciele pre zvyšok Tour. Tejay je sklamaný, chcel preteky dokončiť. Mal na pleciach veľký tlak a cítil bolesť," uviedol tímový manažér BMC Jim Ochowicz.