Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

TEL: Americký útočník Campagna prestúpil z Prešova do Freiburgu

Na snímke zľava Jaroslav Janus (Košice), Joseph Timothy Campagna (Prešov), Jakub Ferenc (Košice), Eduard Šimun (Prešov), Michal Chovan a Joona Anttoni Jääskeläinen (obaja Košice) v zápase 49. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HC MV TRANSPORT Prešov a HC Košice v Prešove 30. decembra 2022. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Dvadsaťdeväťročný Campagna prišiel do Prešova začiatkom decembra. Odohral 17 zápasov a zaznamenal 12 bodov (6+6).

Prešov 15. februára (TASR) - Americký hokejista J.C. Campagna prestúpil z HC MV Transport Prešov do nemeckého tímu EHC Freiburg. Zahrá si v druhej najvyššej súťaži (DEL2). Nemecký klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

"V Campagnovi sme našli hráča, ktorý má veľmi dobrú strelu zápästím a je nebezpečný pre súperov tím. Pomôžem nášmu útoku aj svojimi fyzickými parametrami," povedal športový riaditeľ Peter Salmik.

Dvadsaťdeväťročný Campagna prišiel do Prešova začiatkom decembra. Odohral 17 zápasov a zaznamenal 12 bodov (6+6). "Som šťastný, že budem pôsobiť vo Freiburgu do konca sezóny. O celej organizácii som počul len samé dobré veci a teším sa, že sa stanem jej súčasťou. Spolu s mužstvom sa chcem pokúsiť prepracovať na šieste miesto v tabuľke a potom naplno zaútočiť v play-off," uviedol Campagna.