Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

TEL: Do Spišskej Novej Vsi zamieril Kanaďan Nellis

Na snímke zľava Matt Petgrave a brankár Marcel Melicherčík (obaja HK Spišská Nová Ves), vpravo Matt Mistele (HC ‘05 Banská Bystrica) v 11. kole hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HC ‘05 Banská Bystrica v Spišskej Novej Vsi 24. októbra 2021. Foto: TASR - František Iván

Nellis sa nevie dočkať príchodu k novému zamestnávateľov.

Spišská Nová Ves 6. júna (TASR) - Do kádra extraligových hokejistov Spišskej Novej Vsi pribudol kanadský útočník Anthony Nellis. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre 27-ročného zámorského hráča bude mužstvo z metropoly Spiša prvým európskym pôsobiskom. Uplynulú sezónu strávil v tíme Trois-Riviéres Lions, ktorý je účastník ECHL. V 74 zápasoch získal 68 bodov. Vsietil 28 gólov a pridal 40 asistencií. Jeden duel odohral aj v AHL za Manitoba Moose. "Anthony je univerzálny a dôrazný útočník silný na puku, ktorý je výborný na oboch stranách ihriska. Jeho silnou stránkou je výborná orientácia okolo bránky, kde dokáže dať tzv. ´špinavé´ góly, ktoré nám chýbali v minulej sezóne. Je to hráč, ktorý má v sebe správny mix šikovnosti a tvrdosti, ktorú v tíme potrebujeme. Verím, že nadviaže na svoje produktívne sezóny zo zámoria a stane sa jedným z lídrov nášho tímu. Anthonymu do sezóny želám hlavne pevné zdravie a veľa gólov s rysom na hrudi," povedal generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Nellis sa nevie dočkať príchodu k novému zamestnávateľovi: "Veľmi sa teším na moment, keď sa pripojím k tímu. Teším sa na cestu do Spišskej Novej Vsi, nakoľko je to moja prvá cesta do Európy v živote. Veľmi sa teším na august a na to, čo nám prinesie cela budúca sezóna."