Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TEL: HC ´05 Banská Bystrica bude mať farmársky tím v Brezne

Na snímke radosť hráčov Banskej Bystrice po góle v dohrávke 18. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HC ‘05 Banská Bystrica 11. januára 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Breznu sa sezóna 2021/2022 príliš nevydarila a príslušnosť v druhej najvyššej súťaži pre nasledujúci ročník si vybojoval až v závere ročníka.

Brezno 28. júna (TASR) - Extraligový klub HC ´05 Banská Bystrica bude mať v sezóne 2022/2023 farmársky tím v Brezne, ktoré bude hrať druhú najvyššiu súťaž - Slovenskú hokejovú ligu. "Hráči vo veku 18-21 rokov budú mať šancu hrať mužský hokej, čo ich bude posúvať vpred," povedal športový manažér "baranov" Michal Hudec pre klubovú webstránku.

K spolupráci a hráčskym transferom medzi HC ´05 Banská Bystrica a HK Brezno došlo už počas sezóny 2021/2022 v rámci striedavých štartov. To obmedzovalo hráčov Brezna na maximálne dva zápasy v extraligovom drese "baranov". Štatút oficiálnej farmy odstráni legislatívne prekážky a zintenzívni spoluprácu klubov. "Veľmi sa tešíme, že prišlo k dohode medzi nami a Breznom. Riešilo sa to v podstate hneď po sezóne, resp. po mojom nástupe do funkcie. Prišli sme do Brezna s tým, že by sme chceli s nimi spolupracovať a nakoniec Brezno prišlo s ponukou, že by mohlo byť našou farmou, čo výrazne uľahčuje prechod hráčov medzi ich mužstvom a naším A-mužstvom," uviedol Hudec. Vďaka tejto spolupráci sa vytvorí pomyselný trojuholník, ktorý doplní mládež banskobystrického klubu. To by sa malo pozitívne prejaviť na plynulejšom prechode hráčov do mužského hokeja. "Času na ľade budú mať viac než by teoreticky dostali v našom A-mužstve, prípadne niekde na hosťovaní v tímoch SHL. Takto to máme po ruke a môžeme ich sledovať," poznamenal Hudec.

Breznu sa sezóna 2021/2022 príliš nevydarila a príslušnosť v druhej najvyššej súťaži pre nasledujúci ročník si vybojoval až v závere ročníka. Spolupráca s banskobystrickým klubom by mala priniesť aj väčšiu stabilitu kádra, "aby sme nemali problém so záchranou ako v minulej sezóne," uviedol prezident HK Brezno Jozef Janoštiak a pokračoval: "Chceme vychovávať mladých hráčov, dávať im priestor na ľade a motivovať ich, aby cítili, že majú šancu zabojovať o miesto v extralige. Koordinácia hráčov v rámci farmárskej spolupráce je oveľa jednoduchšia ako striedavé štarty, ktoré sme s Banskou Bystricou využívali v predošlom ročníku."