Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

TEL: Nové Zámky vyhrali v Nitre, Spišiaci zdolali Zvolen

Na snímke zľava brankár Henry Bakala (Nové Zámky), Ľubomír Fetkovič (Nové Zámky) a Marek Tvrdoň (Nitra) v dohrávanom zápase 32. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HC Nové Zámky 11. februára 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V tretej tretine pribudlo vylúčených. Spišiaci umnou hrou kontrolovali svoj náskok a nepúšťali súpera k dorážkam a do vyložených šancí.

Spišská Nová Ves 11. februára (TASR) - Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v 34. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 3:0. Brankár Spišiakov Marcel Melicherčík dosiahol tretie čisté konto v sezóne.

V dohrávanom zápase 21. kola Tipos extraligy zvíťazili hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce na ľade HC GROTTO Prešov 2:1. Víťazný gól strelil 28 sekúnd pred koncom fínsky útočník Antti Erkinjuntti.

Hokejisti HC Nové Zámky vyhrali dohrávke 32. kola Tipos extraligy na ľade HK Nitra 3:2. Nové Zámky figurujú v tabuľke na predposlednom 11. mieste, Nitra je tretia.
Na snímke zľava Alex Šotek (HC Slovan Bratislava), Michal Beňo (HC Slovan Bratislava) a Andrej Krajčovič (HK Dukla Trenčín) v zápase 48. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava, 11. februára 2022 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V zápase 48. kola Tipos extraligy zvíťazili hokejisti Slovana Bratislava na ľade Dukly Trenčín 3:2 po predĺžení. Triumf lídra súťaže zariadil Andrew Yogan. Slovan má na čele tabuľky 5-bodový náskok pred Zvolenom, ktorý prehral 0:3 v Spišskej Novej Vsi.

HK Spišská Nová Ves - HKM Zvolen 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)



Góly: 5. Salituro (Rapáč, Atwal), 9. Kuru (Beaudry, Nieminen), 30. Salituro (Giľák, Malina). Rozhodovali: Štefik, Jobbágy - Šoltés, Ševčík, vylúčení: 8:9 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 1000 divákov.

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Malina, Atwal, Beaudry, Romaňák, Podlipnik, Ordzovenský, Česánek - Džugan, Salituro, Giľák - Rapáč, Kuru, Nieminen - Hamráček, Vartovník, Štrauch - Tomala, Vrábeľ, Ščurko
Zvolen: Rahm - Hain, Meliško, Roy, Djakov, Kubka, Hraško, Sládok - Puliš, Saracino, Jedlička - Osterberg, Krieger, Leskinen - Mikúš, Marcinek, Török - Chlepčok, Gubančok, Csányi

Spišiaci zvíťazili v predošlom vzájomnom zápase na zvolenskom ľade 6:4 a na majstra si verili aj v domácom prostredí. Na konečnom výsledku mal výrazný podiel ich vydarený úvod. Salituro ešte svoju prvú ofenzívnu akciu nedoviedol do gólového konca, ale v 4. minúte zakončil ofenzívnu akciu - 1:0. Spišiaci mali naďalej viac z hry a v 9. minúte sa strelou z ostrého uhla presadil Kuru - 2:0. Hostia sa nevedeli dostať do tempa, organizovaná hra Spišiakov im v prvej tretine robila problémy.

V úvode druhej časti mali hostia dve presilovky, ale Spišiaci ich nepustili do vážnejšej šance. Naopak, do nádejných príležitostí sa v oslabení dostali Spišiaci. Od 30. minúty viedli domáci už 3:0, keď sa druhýkrát v zápase presadil Salituro. Zvolenčania sa gólovo do zápasu nevrátili ani v následnej presilovke, v ktorej sa neujali pokus Djakova ani Leskinena. Spišiaci mohli náskok zvýšiť počas 102-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Zvolenčania si poradili.

V tretej tretine pribudlo vylúčených. Spišiaci umnou hrou kontrolovali svoj náskok a nepúšťali súpera k dorážkam a do vyložených šancí. Zvolenčania sa snažili o gól, ale Spišiaci v hektickom závere pomohli svojmu brankárovi k čistému kontu.

HC GROTTO Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)



Góly: 31. Charbonneau (Michnáč, Rajnoha) - 8. Žitný (Suja, Kukuča), 60. Erkinjuntti. Rozhodovali: Korba, Müllner - Junek, Knižka, vylúčení: 2:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 736 divákov.

Prešov: Bespalov – Rajnoha, Fekiač, Glazkov, Turan, Jendroľ, Novický, Bakala – Michnáč, Vas, Sýkora – Welychka, Čacho, Charbonneau – Šimun, Fekiač, Žilka – Ľalík, Zagrapan, Nauš
Michalovce: Vošvrda – Ross, Doherty, Macejko, Pavlin, Mihalik, Bokroš, Gajdoš – Faith, Cameranesi, Suja – Keränen, Buc Kukuča – Galbavý, Galamboš, Žitný – Mráz, Erkinjuntti, Przygodzki

Michalovčania otvorili skóre v 8. minúte, keď zužitkovali veľký tlak v presilovke. Suja pekne preniesol hru na druhú stranu klziska, kde stál pripravený Žitný a prekonal Bespalova. Následne Prešovčania prepli na vyššie obrátky, hostí však držal nad vodou brankár Vošvrda, ktorý dvakrát rozosmutnil Welychku. V 26. minúte mal obrovskú príležitosť Sýkora, opäť úradoval brankár Michaloviec. Ten sa zaskvel aj pri strele Fekiača a dorážke Šimuna. Mizéria domácich v zakončení pokračovala, na gól nepretavili ani prečíslenie 3 na 2. Pomohla im až presilovka o dvoch hráčov, ktorú v polovici stretnutia využil Charbonneau. V 37. minúte mohol hostí poslať do vedenia Žitný, ale Bespalova neprekonal. Nakloniť misky váh na stranu Prešova chcel Nauš, opäť však narazil na fantasticky chytajúceho Vošvrdu. Na opačnej strane Žitný "namazal" Bokrošovi, Bespalov bol pozorný. V 54. minúte spálil tutovku Vas, ktorý ako ďalší v poradí neuspel pred brankárom Michaloviec. Hostia ustáli tri oslabenia a 28 sekúnd pred koncom Erkinkuntti rozhodol o ich šťastnej výhre, keď upratal puk za Bespalova - 1:2.

HK Nitra - HC Nové Zámky 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)



Góly: 41. Baláž (Švarný), 46. Volko (Tvrdoň, Mezei) - 22. Klempa, 31. Kozák (Knižka), 49. Fetkovič (Števuliak, Knižka) Rozhodovali: Baluška, Rojík - Crman, Tvrdoň, vylúčení: 1:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 900 divákov.

Nitra: Honzík – Mezei, Pánik, Švarný, Raskob, Rais, Vitáloš – Buček, Baláž, R. Varga – A. Sýkora, Rockwood, Hrnka – Tvrdoň, Bajtek, Volko – Pekarčík, Múčka, Šramaty
Nové Zámky: Bakala – Bull, Hatala, Kozák, Knižka, Holenda, Ligas, Meszároš – Farley, Šiška, Jackson – Klempa, Langkow, Števuliak – Alholm, Fetkovič, Mišiak – Šišovský, Barto, T. Varga - Tóth

Diváci v Nitra aréne boli v úvodnej tretiny svedkami vyrovnaného hokeja so šancami na oboch stranách, avšak bez gólového efektu. Prvú zo série vážnejších priležitostí mali v 10. minúte pri avizovanom vylúčení hostia, ale Tibor Varga iba prestrelil bránu. V rovnakej situácii, no v ešte lepšej pozícii sa o dve minúty nedokázal presadiť ani domáci Raskob. V 18. minúte ešte zaujala akcia Tvrdoňa, ktorý sa natlačil až pred Bakalu, ale bekhendový pokus dokázal kanadský brankár zlikvidovať.

Po výmene strán vstúpili do tretiny lepšie “býci”, ktorí sa aj ujali vedenia. V 22. minúte využil nečakaný odraz puku Klempa a švihom prestrelil Honzíka. V 31. minúte sa Zámčanom podarilo prekonať českého brankára aj po druhýkrát, keď od modrej čiary napriahol Kozák a puk skončil v bráne. Nitrania v závere prostrednej časti hry stupňovali svoj tlak, ale Nové Zámky držal spoľahlivý Bakala. Ten sa zaskvel aj v 37. minúte pri tutovke Rockwooda.

Nitrania mali hneď v úvode tretej tretiny výhodu prvej presilovky v zápase a Baláž dokázal znížiť na 1:2. V 46. minúte už bolo vyrovnané, keď Bakalu prekvapil prudkou strelou Volko. V 49. minúte však “corgoni” urobili za bránou chybu a Zámčania sa opäť ujali zásluhou Fetkoviča vedenia, ktoré už z rúk nepustili. Nitra ešte skúsila v závere hru bez brankára, no vyrovnať sa jej nepodarilo.

HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 2:3 pp (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)



Góly: 4. Nemčík (Valach), 45. Hudec (Rehuš) - 1. Matoušek, 4. Beňo (Mackenzie, Kytnár), 62. Yogan (Harris, Haščák). Rozhodovali: Snášel, Valach - Tvrdoň, Hercog, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1460 divákov.

Trenčín: Bowns – Chovan, Kudla, Martiška, Starosta, Lemcke, Nemčík, Urban – Berisha, Sojčík, Minárik – Krajč, Valach, Bezúch – Krajčovič, Paukovček, Honzek – Hudec, Rehuš, Švec – Gaťár
Slovan: Windsor – Mackenzie, Breton, Golian, Sersen, Beňo, Maier, Fatul, Gachulinec – Haščák, Rapuzzi, Yogan – Jääskeläinen, Harris, Sukeľ – Fominych, Kytnár, Matoušek – Belluš, Preisinger, Šotek

Slovan mal bleskový vstup do zápasu, už v 6. sekunde otvoril skóre. Po úvodnom buly sa pošmykol Chovan, puku sa zmocnil Matoušek a v nájazde prekonal Bownsa. Otrasení domáci mohli inkasovať ešte v tej istej minúte znova, bekhend Yogana však trenčiansky brankár zlikvidoval a v pokračujúcom tlaku Slovana namieril Sukeľ spomedzi kruhov vedľa bránky. Bratislavčania sa dočkali v 4. minúte, Mackenzie nabil Beňovi a ten skóroval z prvej prudkým príklepom. Dvojgólové manko skresali "vojaci" o 52 sekúnd neskôr zásluhou Nemčíka - 1:2. Ďalšiu veľkú príležitosť priniesla až v 17. minúte presilovka Dukly, v ktorej puk po Chovanovej strele zazvonil na žŕdke za Windsorom. V úplnom závere úvodnej tretiny sa Yogan oprel do puku medzi kruhmi, Bowns bol pripravený. V 25. minúte sa Slovan nasťahoval do útočného pásma a po prihrávke Belluša vypálil Jääskeläinen, presúvajúci sa trenčiansky brankár však jeho pokus vyrazil. Bez práce nebol ani jeho náprotivok Windsor, ktorý pohotovo zasiahol pri strele Sojčíka. V 45. minúte vyhral Rehuš buly a Hudec strelou švihom vyrovnal - 2:2. Vzápätí sa vyznamenali brankári oboch tímov, ďalší gól už nepadol a duel išiel do predĺženia. V ňom tréneri Slovana spravili šikovný ťah, keď odvolali Windsora a ich tím mal k dispozícii presilovku 5 na 3. Využil ju Yogan, ktorý skóroval ponad ležiaceho Bownsa a rozhodol o štvrtej výhre Slovana nad Trenčínom v tejto extraligovej sezóne. Jeho zásah ešte posudzoval videorozhodca, neodhalil však žiadne porušenie pravidiel.