Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráči HK Poprad zdolali HKM Zvolen v 19. kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Poprad nezačal proti Zvolenu dobre, keď inkasoval už v 2. minúte počas presilovej hry hostí.

Poprad 24. novembra (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v utorňajšom zápase 19. kola Tipos extraligy nad HKM Zvolen tesne 6:5 a zaznamenali druhú výhru po sebe. Zvolenčania prišli o trojzápasovú sériu triumfov.



HK Poprad - HKM Zvolen 6:5 po 2. tretine (2:1, 2:3, 2:1)

Góly: 7. Arniel (Ully, Bondra), 18. Skokan (Svitana, Brejčák), 35. Šišovský (F. Mešár, Rymsha), 39. Bondra (Arniel), 55. Dalhuisen (Skokan, Svitana), 59. Dalhuisen (Svitana) - 2. Leskinen (Krieger, Saracino), 30. Marcinek (Chlepčok, Kubka), 34. Krieger, 40. Roy (Jedlička, Zuzin), 55. Jedlička (Kotvan). Rozhodovali: Korba, D. Konc st. – Vyšný, Jurčiak, vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Poprad:
Čiliak – Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, M. Mešár, Demo – Ully, Arniel, Bondra – Svitana, Skokan, Livingston – Handlovský, F. Mešár, Šišovský – Jevoš, Bjalončík, Kundrik – Dzivjak

Zvolen: Rahm – Kotvan, Hain, Diakov, Roy, Hraško, Kubka, Barcík – Zuzin, J. Mikúš, Stupka – Leskinen, Krieger, Puliš – Jedlička, Saracino, Török – Csányi, Marcinek, Chlepčok – Gubančok



Poprad nezačal proti Zvolenu dobre, keď inkasoval už v 2. minúte počas presilovej hry hostí. Krieger našiel úplne voľného Leskinena, ktorý pohodlne zakončil do prázdnej bránky Popradu. Rovnovážny stav zariadil v 7. minúte Arniel po zmätkoch vo zvolenskej obrane. Domáci šli do vedenia tri minúty pred odchodom na prvú prestávku. Skokanovu prihrávku v presilovke hosťujúci obranca nešťastne zrazil za Rahmov chrbát - 2:1.

Domáci útočník Mešár prepadol v polovici zápasu na útočnej modrej, čo na rýchly brejk využil Marcinek a strelou na Čiliakovu vyrážačku vyrovnal. V 34. minúte potrestal Dalhuisenove vylúčenie parádnou strelou do šibenice Krieger a hostia znova viedli o gól. Z vedenia sa ale dlho neradovali. Rýchlu reakciu zabezpečil z dorážky na opačnej strane Šišovský. Ten istý hráč si neskôr sadol na trestnú lavicu, z čoho vo vlastnom oslabení po prihrávke Arniela profitoval premiérovým gólom po návrate pod Tatry Dávid Bondra. Jednogólové manko Zvolenčania zmazali gólom do šatne. Jeho autorom bol v presilovej hre po delovke od modrej obranca Roy.

Aj tretiu tretinu začali lepšie "rytieri" zo Zvolena. Neistý zákrok Čiliaka využil Jedlička - 4:5. Popradčanov inkasovaný gól zaskočil a dlho sa na ľade hľadali, až prišla 55. minúta. Skokan obkrúžil Rahmovu bránku a na útočnej modrej našiel Dalhuisena, ktorého strela doplachtila do siete - 5:5. Takmer identická situácia sa zopakovala aj minútu a pol pred koncom riadnej hracej. Dalhuisenovu tentoraz nahral Svitana a legionár svojím druhým gólom v zápase otočil vývoj stretnutia. Tesný náskok napokon "kamzíci" ubránili a pripísali si iba tretie domáce víťazstvo v sezóne.