Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TEL: Kováčik po schválení rozpočtu: Je najvyšší od vzniku extraligy

Na snímke zľava riaditeľka APHK Aneta Büdiová a predseda predstavenstva APHK Miroslav Kováčik počas tlačového brífingu 4. augusta 2020 v Bratislave. Foto: TASR – Jakub Kotian

Jubilejný 30. ročník najvyššej súťaže sa začne v piatok 16. septembra.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Účastníci Tipos extraligy si schválili na valnom zhromaždení Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK) historicky najvyšší rozpočet na nasledujúcu sezónu. Jubilejný 30. ročník najvyššej súťaže sa začne v piatok 16. septembra.

"Som veľmi rád, že pani riaditeľke Anete Büdiovej sa podarilo výrazne navýšiť príjem finančných prostriedkov pre jednotlivé kluby. Aj napriek tomu, že v porovnaní s minulosťou nemáme významný príjem od dvoch maďarských tímov, APHK každoročne navyšuje plnenie pre jednotlivé kluby. Vďaka novým partnerom a vylepšeniu podmienok už s existujúcimi dostanú kluby túto sezónu historicky najvyššie plnenie od vzniku slovenskej extraligy," povedal predseda predstavenstva APHK Miroslav Kováčik.

"Chcem sa poďakovať našim partnerom za spoluprácu. APHK bola aj počas sezón ovplyvnených covidom pre väčšinu klubov základným stabilným pilierom príjmov a výrazne pomohla pri vyjednávaní aspoň čiastkových kompenzácií so štátom. V budúcej sezóne dostanú kluby historicky najvyššie plnenie. Navyše prvýkrát v histórii môžu počítať s pravidelnou mesačnou splátkou, čo vnímam ako veľký posun vpred. Všetky finančné prostriedky pochádzajú z komerčných zdrojov a neodčerpávajú prostriedky zo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý sa tak môže plne sústrediť na rozvoj mládeže a reprezentácie," dodala riaditeľka APHK Aneta Büdiová v tlačovej správe.