Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TEL: Leskinen uspel na skúške, zostáva vo Zvolene do konca sezóny

Na snímke v popredí Ville Leskinen (Zvolen) strieľa gól, v pozadí brankár Slavana Clnt Windsor v zápase 14. kola Tipos extraligy v hokeji HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 5. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zvolen zo zdravotných dôvodov nemôže momentálne počítať s viacerými hráčmi, k dispozícii nie sú Jakub Meliško, Jozef Sládok, Marek Viedenský a pred pár dňami k nim pribudol aj Adam Trenčan.

Zvolen 23. novembra (TASR) - Fínsky hokejista Ville Leskinen uspel na skúške v extraligovom HKM Zvolen. Dvadsaťšesťročný útočník počas mesačného skúšobného obdobia svojimi výkonmi presvedčil vedenie úradujúceho majstra a zostane pod Pustým hradom až do konca sezóny. "Bryndziari" o tom informovali v utorok na klubovom webe.

Leskinen odohral za HKM osem zápasov, v ktorých získal sedem kanadských bodov (2+5). Zvolen je pre neho prvé pôsobisko mimo Fínska. Predchádzajúcich päť sezón odohral v drese účastníka najvyššej Liigy Jukurit Mikkeli, pričom viackrát hosťoval v nižšej súťaži Mestis. V ročníku 2020/2021 mal v 43 zápasoch bilanciu 3 góly, 6 asistencií, 28 trestných minút a 11 mínusových bodov.

Zvolen zo zdravotných dôvodov nemôže momentálne počítať s viacerými hráčmi, k dispozícii nie sú Jakub Meliško, Jozef Sládok, Marek Viedenský a pred pár dňami k nim pribudol aj Adam Trenčan. Stav posledných dvoch menovaných bude klub monitorovať na dennej báze.