Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

TEL: MHk 32 Liptovský Mikuláš nestačil na HKM Zvolen

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Najslabší tím súťaže začal nebojácne a mal prvú šancu v zápase.

Liptovský Mikuláš 26. februára (TASR) - Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš nestačili doma v piatkovom zápase 42. kola Tipos extraligy na HKM Zvolen 1:4. Prehrali tak šiesty duel v sérii.



MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Góly: 52. Michalík (Kiss, Oško) - 22. J. Mikúš (Hraško, Puliš), 26. J. Mikúš (Kelemen, Melancon), 33. Chlepčok, 45. Stupka (Melancon, McPherson). Rozhodovali: Žák, Valach - Janiga, Bogdaň, vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Nemec 10 min za nešportové správanie, Parobek 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Kozel – Nemec, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina, Kapičák, Droppa – Ru. Huna, Surový, Štrauch – Michalík, Oško, Kiss – Vybiral, Uhrík, Haluška - Dunčko, Parobek, Kalousek

Zvolen: Trenčan – Melancon, Betker, Meliško, Ivan, Kubka, Hraško, Hatala – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – Puliš, McPherson, Nuutinen - Kolenič, Zuzin, Stupka – Chlepčok, Gubančok, Marcinek - Babeliak


Najslabší tím súťaže začal nebojácne a mal prvú šancu v zápase. Andrejovi Kissovi sa podarilo v 2. minúte uniknúť obrane, no nájazd nepremenil. Kandidát na víťazstvo v základnej časti sa dostal do vedenia až v druhej minúte druhej tretiny, keď využil presilovku Juraj Mikúš. Ten istý hráč pridal aj druhý presný zásah, keď o štyri minúty neskôr zasunul puk do odkrytej bránky.

Definitívny pokoj na hokejky Zvolenčanov priniesol tretí gól v 33. minúte. Ján Chlepčok sa so šťastím dostal k puku, keď hráč súpera zlomil hokejku a nezaváhal. V 45. minúte pridal štvrtý presný zásah v početnej výhode strelou z diaľky Václav Stupka. Domáci si pripísali aspoň čestný úspech zásluhou Markusa Michalíka.