Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

TEL: Michalovce začali bez hlavného trénera, s tímom trénuje Regenda

Na snímke tréning HK Dukla Ingema Michalovce na začiatku letnej prípravy na ľade na novú sezónu Tipos extraligy 4. augusta 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - František Iván

Michalovský klub dosiahol najväčší úspech v sezóne 2020/21, v ktorej obsadil 3. miesto.

Michalovce 4. augusta (TASR) - Na úvodnom spoločnom tréningu hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce v príprave na sezónu 2022/2023 chýbali kanadský tréner Tom Coolen a aj najnovšia posila obranca Tariq Hammond. Obaja by sa k tímu mali pripojiť počas druhého augustového týždňa.



V úvode prípravy bude tímu absentovať aj obranca Adam Stripai, ktorý má reprezentačné povinnosti na MS hráčov do 20 rokov v Kanade. Po dohode s materským klubom absolvuje spoločnú prípravu aj Pavol Regenda, ktorý má pred sebou premiérovu sezónu v organizácii Anaheim Ducks. "Som veľmi rád, že mi klub umožnil trénovať s tímom a môžem byť s chalanmi na ľade. Tréneri aj vedenie klubu mi umožnia rozhodnúť sa, kedy pôjdem na ľad a kedy nie. Ďakujem im za túto možnosť," poznamenal bronzový olympionik.



Michalovský klub má za sebou obdobie zmien, ktoré sa dotkli nielen hráčskeho kádra, ale aj realizačného tímu a športového úseku. Po sezóne 2021/2022 skončil riaditeľ klubu Martin Burinský, nahradil ho Marek Michajlo. Do pozície športového manažéra sa okamžite po ukončení hráčskej kariéry posunul Marek Mašlonka a fínskeho trénera Tomeka Valtonena nahradil Kanaďan Coolen. V pozícii asistentov budú Dušan Devečka a Peter Kudelka.

Zatiaľ čo v nedávnej minulosti klub do veľkej miery vsádzal na tzv. fínsku cestu, v súčasnosti nie je v klube ani jeden hráč alebo tréner z Fínska. Do kádra pribudlo viacero skúsených hráčov s extraligovou minulosťou, ale aj (zatiaľ) štyria hráči zo zámoria, ktorí doteraz nehrali slovenskú extraligu. Novinkou sú nové farby aj logo, ktoré písmenami "MI" odkazuje na identitu mesta a dopĺňa hlavné logo, ktorým ostala líška.



Klub v medzisezónnom období postupne predstavil hráčov, s ktorými počíta do nasledujúceho ročníka. Pôvodne medzi nimi figuroval aj obranca Eric Roy, s ktorým však klub pre pretrvávajúce zdravotné problémy ukončil spoluprácu. Krátko na to pribudol do kádra Tariq Hammond.

Michalovský klub dosiahol najväčší úspech v sezóne 2020/21, v ktorej obsadil 3. miesto. V ročníku 2021/22 Michalovčania stroskotali už vo štvrťfinále proti Košiciam a skončili na 5. priečke. "Ambície sú vždy vysoké a ani tentoraz nechceme podliezať latku. Verím, že budeme nasledovať nedávne úspešné sezóny. Chceme hrať v prvej šestke, vyhnúť sa predkolu play off a vo vyraďovacej časti ísť čo najďalej," povedal športový manažér Marek Mašlonka.

Michalovská Dukla má v pláne osem prípravných zápasov, v ktorých v nedávnom období došlo k zmene. V utorok 6. septembra mal tím nastúpiť proti HC Košice, no "oceliari" budú v tom čase na turnaji vo Švédsku a Michalovčania sa tak v rovnakom dátume predstavia v Humennom. Zverenci Toma Coolena odohrajú viacero prípravných zápasov proti tímom z Maďarska i Poľska a predsúťažné obdobie vyvrcholí exhibíciou proti Tímu Martina Dejdara.

Prípravné zápasy HK Dukla Ingema Michalovce:

utorok, 16. augusta: MAC Budapešť - Michalovce
piatok, 19. augusta: Michalovce - Ferencváros Budapešť
utorok, 23. augusta: Michalovce - Cracovia Krakov
štvrtok, 25. augusta: Cracovia Krakov - Michalovce
utorok, 30. augusta: HC Frýdek-Místek - Michalovce
streda, 31. augusta: GKS Jastrzebie - Michalovce
utorok, 6. septembra: HC 19 Humenné - Michalovce
piatok, 9. septembra: Michalovce - MAC Budapešť
nedeľa, 11. septembra: Michalovce - Tím Martina Dejdara (exhibícia)

káder HK Dukla Ingema Michalovce:

brankári: Jakub Hrubovský, Stanislav Škorvánek, Tomáš Vošvrda (ČR)
obrancovia: Jakub Cibák, Tariq Hammond (Kan.), Miroslav Macejko, Christián Michalčin, Vladimír Mihálik, Zach Osburn (USA), Martin Štajnoch, Adam Stripai
útočníci: Juraj Bezúch, Peter Bjalončík, Dávid Buc, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Danny Kristo (USA), Adam Lapšanský, Dávid Okoličány, Matúš Paločko, Radovan Puliš, Jakub Suja, Filip Vašaš, Johs Winquist (Kan.), Roman Žitný