Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

TEL: Nitra zdolala Banskú Bystricu 4:3 po predĺžení v 15. kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najväčšou hviezdou večera bol domáci navrátilec Jozef Baláž, ktorý strelil dva góly a asistoval aj pri rozhodujúcom góle.

Nitra 4. novembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zdolali v 15. kole Tipos extraligy Banskú Bystricu 4:3 po predĺžení. „Corgoni“ vyhrávali už 2:0, ale v prostrednej časti stratili vedenie v priebehu troch minút, keď sa dvakrát presadil hosťujúci Troock. Najväčšou hviezdou večera však bol domáci navrátilec Jozef Baláž, ktorý strelil dva góly a asistoval aj pri rozhodujúcom góle Donagheyho.

„Corgoni“ dokázali odskočiť svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Oba presné zásahy zaznamenal pri svojom návrate z Karlovych Varov do Nitry Jozef Baláž. Dvadsaťtriročný útočník posilnil Nitru v časoch, kedy forma tímu spod Zobora nie je ideálna. „Snažil som priniesť nejakú energiu do šatne, aby som ju naladil. Bolo to tu také pochmúrne. Myslím si, že každým zápasom sa naše výkony budú zlepšovať,“ priznal dusnú atmosféru v kabíne rodák z Liptovského Mikuláša. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa postaral aj o najkrajší moment, keď si v 24. minúte zápasu v strednom pásme našliapol, prekorčuľoval obranu „Baranov“ a po natlačení sa pred Rahma nekompromisne zakončil na 2:0. „Dostal som výbornú nahrávku od „Trta“ do plnej rýchlosti. Potom nebolo ťažké obísť beka, pretože ten prakticky stál, takže to bolo dobre načasované,“ popísal gólový moment Baláž.

Bystričania sa dokázali aj napriek dvojgólovému manku do zápasu vrátiť. V priebehu 213 sekúnd stav otočili vo svoj prospech, najmä zásluhou kanadského útočníka Troocka, ktorý sa postaral o dva góly. Hostia však v závere vyprodukovali zbytočné vylúčenie a pykali. „Celkom dobre sme ich držali na dištanc v tretej tretine, aj keď mali tlak. Žiaľ, potom prišlo vylúčenie za vyhodený puk a tam nám dali gól. Predĺženie musíme zahrať lepšie. Nesmie sa stávať, že nám ujdú trikrát, to smrdí gólom a ten aj padol,“ povedal v mixzóne asistent trénera hostí Tomáš Surový.


Tipos extraliga – 15. kolo:

HK Nitra – HC ´05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)

Góly:
5. Baláž (Švarný, Tvrdoň), 24. Baláž (Tvrdoň, Gajdoš), 59. Morrison (Donaghey, Buncis), 62. Donaghey (Baláž) – 29. Troock (Kontos, Výhonský), 31. Troock (Kontos, Björkung), 32. Sukeľ (Bíreš, Bačik) Rozhodovali: Baluška, Goga – Synek, Hercog, vylúčení: 1:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2334 divákov.

Nitra: O´Connor – Donaghey, Mezei, Gajdoš, Erkamps, Bodák, Švarný, Pupák – A. Sýkora, Myklucha, B. Morrison – Bajtek, J. Baláž, Tvrdoň – Krivošík, Buncis, Pekarčík – Lacka, Knies, Molnár

Banská Bystrica: Rahm – Pavlin, Bačik, Björkung, Kojo, Luža, Holenda, Frídel – Troock, Kontos, Výhonský – Gašpar, Tamáši, Urbánek – Kabáč, Bíreš, J. Sukeľ – Bača, Jamrich, Gabor