Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

TEL: Nové Zámky začali so 6 legionármi,v pláne 8 prípravných stretnutí

Na snímke dole Chris Langkow (HC Nové Zámky) oslavuje gól v zápase 46. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC Nové Zámky 28. januára 2022 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tréner Gergely Majoross má v kádri 24 hráčov. "Býci" plánujú pred začiatkom ročníka odohrať osem prípravných stretnutí, predstavia sa aj na Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene.

Nové Zámky 3. augusta (TASR) - Hokejisti HC Nové Zámky sa už spoločne pripravujú na novú sezónu Tipos extraligy, pričom tréner Gergely Majoross má v kádri 24 hráčov, z toho šesť legionárov. "Býci" plánujú pred začiatkom ročníka odohrať osem prípravných stretnutí, predstavia sa aj na Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene.

Na utorkovom štarte prípravy chýbali traja hráči, ktorí sa k tímu pripoja neskôr. Mladý útočník Martin Mišiak si aktuálne plní reprezentačné povinnosti a z dôvodu choroby, resp. zranenia na zraze absentovali aj útočníci Peter Šišovský a Milan Tadeáš Jobek. Tréner má k dispozícii všetkých šiestich zahraničných hráčov - českého brankára Pavla Kantora, lotyšského obrancu Robertsa Mamčicsa, ako aj kvarteto Američanov Mikea Leeho, Robbyho Jacksona, Austina Farleyho a Jaya Dickmana. Majorossovi zverenci na úvod prípravy zamierili do fitness centra, kde absolvovali fyzické testy. Ak pôjde všetko podľa plánu, prvý tréning na ľade by mali stihnúť v piatok 5. augusta.

"Tohtoročné prípravné obdobie bude trochu iné v tom, že úvodnú fázu prípravy má na starosti náš kondičný tréner Peter Tóth. Až následne, ako naskočíme na ľad, prídu na rad aj systémové a taktické veci. Uplynulá sezóna pre nás nedopadla ideálne a preto máme teraz spolu jasný cieľ, za ktorým si pôjdeme spoločne od prvých dní," uviedol Majoross pre klubový web.

Prvý prípravný zápas odohrajú hráči Nových Zámkov v piatok 12. augusta, keď privítajú na domácom ľade maďarský Ferencvárosi TC. Generálkou na Tipos extraligu 2022/2023 bude duel s rakúskym účastníkom ICE Hockey League (IHL) EHC Black Wings v Linzi (9. septembra).



Zoznam hráčov HC Nové Zámky v príprave:

Brankári: Pavel Kantor, Juraj Ovečka

Obrancovia: Andrej Hatala, Branislav Ligas, Martin Chovan, Michal Roman, Lukáš Kozák, Martin Knižka, Mike Lee, Roberts Mamčics, Kristián Meszároš, Patrik Španko (skúška)

Útočníci: Robby Jackson, Austin Farley, Martin Barto, Richard Ondrušek, Juraj Mikúš, Tomáš Mikúš, Jay Dickman, Tomáš Klempa, Patrik Števuliak, Boris Babeliak, Dávid Hajnik (skúška), Patrik Frič (skúška)

Pripoja sa neskôr: Martin Mišiak, Peter Šišovský, Milan Tadeáš Jobek.



Rozpis prípravných zápasov HC Nové Zámky:

12. augusta, 18.00 h: HC Nové Zámky - Ferencvárosi TC (Nové Zámky)

18. augusta, 15.30: HC Nové Zámky - GKS Tychy (Zvolen, Memoriál Pavla Zábojníka)

19. augusta, 15.30: HC Nové Zámky - Krefeld Pinguine (Zvolen, Memoriál Pavla Zábojníka)

20. augusta, 10.00: HC Nové Zámky - HC Frýdek-Místek (Zvolen, Memoriál Pavla Zábojníka)

25. augusta, 18.00: Gyergyói Hoki Klub - HC Nové Zámky (Érd)

1. septembra, 18.00: HC Nové Zámky - Graz 99ers (Nové Zámky)

7. septembra, 17.30: PSG Berani Zlín - HC Nové Zámky (Zlín)

9. septembra, 19.00: EHC Black Wings Linz - HC Nové Zámky (Linz)