Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TEL: Poprad sa dohodol s Lichotnikovom, Tomek sa vrátil do Žiliny

Na archívnej snímke hráči HK Poprad. Foto: TASR Milan Kapusta

Poprad naopak opúšťa brankár Tomáš Tomek, ktorý zamieril do tímu účastníka Tipos SHL Vlci Žilina.

Poprad 31. mája (TASR) - Ofenzívu HK Poprad posilnil kazašský hokejový útočník Arťom Lichotnikov. Dvadsaťosemročný, fyzicky dobre disponovaný krídelník naposledy hral v domácej súťaži za Arlan Kokšetau, skúsenosti má však aj z KHL a predstavil sa i v národnom drese na vlaňajších MS v Rige. Informoval o tom oficiálny web extraligového klubu.

"Mám najvyššie očakávania a verím, že naša sezóna sa skončí v play off posledným víťazným zápasom. Čo sa týka individuálnych ambícií, som útočník, takže chcem dať veľa gólov a čo najviac pomôcť spoluhráčom, aby sa dokázali presadiť," povedal po podpise kontraktu s "kamzíkmi" Lichotnikov. "Ako hráč rád kombinujem so spoluhráčmi a tlačím sa do bránky. Teším sa, ako naživo ukážem fanúšikom, aký som typ hráča."

Lichotnikov pôsobil doposiaľ v kazašských, resp. ruských súťažiach. Uplynulú sezónu začal v tíme Torpedo Ust-Kamenogorsk a dokončil ju v Arlane Kokšetau. V dresoch oboch účastníkov kazašskej ligy dosiahol v 55 zápasoch 18 gólov a 31 asistencií. Počas kariéry nastupoval aj vo VHL, v KHL odohral 39 duelov. V reprezentácii si pripísal 14 štartov. "Na základe informácií, ktoré sme získali aj prostredníctvom Martina Klempu, sme našli silového útočníka, ktorý vie vyjsť z rohu a nebojí sa počas presiloviek postaviť pred bránu. Budeme od neho vyžadovať fyzickú hru a samozrejme góly z predbránkového priestoru. Verím, že bude produktívny, dokáže sa u nás presadiť tak, ako sa presadil v Kazachstane a pomôže nám," uviedol pre klubový web riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Poprad naopak opúšťa brankár Tomáš Tomek, ktorý zamieril do tímu účastníka Tipos SHL Vlci Žilina. Tridsaťtriročný Tomek už pod Dubňom pôsobil v rokoch 2015-2018, v sezóne 2016/2017 získal so Žilinou bronzovú medailu v najvyššej súťaži.