Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

TEL: V Banskej Bystrici pokračujú útočníci Tamáši, Kabáč a Výhonský

Na archívnej snímke vpravo Alex Tamáši so spoluhráčom Dávidom Šoltésom. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Tamáši má za sebou individuálne vydarený ročník, v ktorom si ziskom 24 bodov (9+15) vytvoril osobné maximum.

Banská Bystrica 4. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví útočníci Alex Tamáši, Michal Kabáč a Alex Výhonský sa dohodli s klubom HC ´05 Banská Bystrica na predĺžení spolupráce pre sezónu 2022/2023. Extraligista o tom informoval na oficiálnej webstránke.

Tamáši má za sebou individuálne vydarený ročník, v ktorom si ziskom 24 bodov (9+15) vytvoril osobné maximum. Zároveň si prvýkrát v kariére vybojoval pozvánku do reprezentácie. "V Banskej Bystrici som spokojný a zároveň som vedel, že ostávajú aj Michal Kabáč, Alex Výhonský a ďalší chalani, s ktorými sme tvorili počas minulej sezóny skvelú partiu a s ktorými si rozumieme. Svoju rolu zohral aj fakt, že budúca sezóna sa bude niesť v znamení storočnice hokeja v Banskej Bystrici, čo znamená, že v klube budú najvyššie ambície. Určite by som bol rád, keby sa v takom významnom roku podarilo spraviť úspech a ja by som určite chcel byť pri tom," poznamenal Kabáč pre klubovú webstránku.

Nadšenie z nového kontraktu s banskobystrickým klubom netajil ani Kabáč: "Som veľmi rád, že môžem obliekať dres "baranov" aj v ďalšej sezóne a zároveň dúfam, že po uplynulých dvoch sezónach, ktoré sprevádzalo množstvo obmedzení, si užijeme hokej naplno aj s našimi fanúšikmi. Verím, že to dotiahneme čo najďalej."

Pre Výhonského pôjde o tretiu sezónu pod Urpínom: "Mal som v zmluve opciu na pokračovanie, na ktorom sme sa dohodli, za čo som ja osobne veľmi rád. Každý rok sme skvelá partia. Rolu určite zohralo aj to, že ostávajú Alex s "Kabym". Človek nikdy nevie, ale keby sme spolu hrali a mali formu, bola by škoda niečo meniť," uviedol útočník, ktorý získal v ročníku 2021/2022 10 kanadských bodov (5+5).