Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TEL: V HC 21 Prešov budú pôsobiť aj Šimun, Magdolen a Bakala

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Po príchode Magdolena a Bakalu je na súpiske prešovského tímu už 12 hráčov, ktorí v ročníku 2020/2021 obliekali dres Detvy.

Prešov 28. júla (TASR) - Slovenský hokejový klub HC 21 Prešov angažoval obrancu Denisa Bakalu a útočníkov Martina Magdolena a Eduarda Šimuna. Informoval o tom na sociálnych sieťach.

Bakala aj Magdolen boli v sezóne 2020/2021 hráči Detvy a v kádri trénera Ernesta Bokroša pokračujú aj po presťahovaní klubu do Prešova. Pre 18-ročného obrancu Bakalu bol uplynulý ročník prvý v najvyššej slovenskej súťaži. Odohral v ňom 14 zápasov, v ktorých nebodoval. Magdolen naskočil do 16 stretnutí, v ktorých strelil 1 gól. V slovenskej extralige už hral aj za HKM Zvolen.

Z trojice najnovších akvizícii prešovského klubu je najskúsenejší 26-ročný center Eduard Šimun. V slovenskej extralige odohral v tímoch slovenskej "dvadsiatky," Banskej Bystrice, Trenčína, Nových Zámkov, Nitry a Michaloviec celkovo 228 zápasov, v ktorých získal 87 bodov. Sezónu 2020/2021 začal v drese Banskej Bystrice, jej záver strávil v drese materských Topoľčian v Slovenskej hokejovej lige.

Po príchode Magdolena a Bakalu je na súpiske prešovského tímu už 12 hráčov, ktorí v ročníku 2020/2021 obliekali dres Detvy. Rovnakým smerom už zamierili aj brankár Roman Petrík, obrancovia Dominik Jendroľ, Oliver Turan, Frederik Fekiač a Lukáš Lalík a útočníci Jakub Žilka, Tomáš Klíma, Jonathan Charbonneau, Viktor Fekiač a Ján Sýkora.