Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

TEL: Vydarený týždeň útočníka Melchera i brankára Melicherčíka

Na snímke zľava prekonaný brankár Michal Valent (HK Dukla Trenčín), Peter Melcher (HC‘05 Banská Bystrica) a Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín) v prvom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC‘05 Banská Bystrica. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Výborné výkony odviedol uplynulý týždeň v troch zápasoch za Spišskú Novú Ves brankár Marcel Melicherčík.

Banská Bystrica 24. januára (TASR) – Mladý iba 20-ročný banskobystrický útočník Peter Melcher má za sebou vydarený týždeň v hokejovej Tipos extralige. V troch dueloch v rade proti Michalovciam, Liptovskému Mikulášu a Spišskej Novej Vsi sa vždy dokázal presadiť, celkovo strelil týmto súperom až štyri góly a výraznou mierou tak pomohol mužstvu spod Urpína k víťazstvám.

"Teší ma, že mi celý týždeň veľmi dobre vyšiel, ale ešte viac ma teší, že vyšiel celému nášmu tímu, keďže sa nám podarilo všetky tri zápasy v týždni vyhrať. Čo sa týka mojich štatistík, neviem či to nazvať šťastným týždňom, ale začal som robiť jednoduchšie určité veci a počúvam trénera, čo mi rozpráva. Vychádzajú mi nejaké veci,“ uviedol po nedeľnom stretnutí Melcher, ktorého mrzela iba strata jedného bodu, keďže Bystričania vyhrali nad Spišskou Novou Vsou 3:2 až po samostatných nájazdoch. „Škoda straty toho jedného bodíku, pretože sme podali dobrý výkon. Škoda záveru tretej tretiny. Som rád, že sme napokon vyhrali v nájazdoch a že nám posledné zápasy vyšli. Urobíme s chalanmi všetko pre to, aby sme sa dostali do prvej šestky, ktorá zaručuje priamu účasť v play-off. Chceme stále makať a pokračovať v tvrdej práci,“ dodal mladý krídelník.

Peter Melcher pred duelom s Michalovcami zaknihoval v 50 zápasoch za Banskú Bystricu iba jediný gól. Uplynulý týždeň dal v troch zápasoch až štyri presné zásahy, ten posledný proti Spišskej Novej Vsi bol kurióznejší, pretože strela mu vôbec nesadla. „Ak by mi strela vyšla, tak to asi v sieti neskončí. Šťastie stálo na mojej strane, padlo to tam a som za to rád,“ prezradil odchovanec martinského hokeja v drese Banskej Bystrice a vyjadril sa aj k bolestivému zraneniu v tretej tretine, keď musel, odísť na chvíľu zo striedačky a bolo otázne, či sa na ňu po kontakte s protihráčom Petrgraveom ešte vráti. „Nebol tam kontakt s nohou, ale s mojím prirodzením. Už je všetko v poriadku. Bol som za Patgraveom, lebo mal k tomu pripomienku. Vysvetlil som mu, že tam nebol žiadny kontakt s nohou, ale že ma trafil do rozkroku. Bol potom aj on za mnou a ospravedlnil sa mi. Takže rešpekt aj pred ním.“

Výborné výkony odviedol uplynulý týždeň v troch zápasoch za Spišskú Novú Ves brankár Marcel Melicherčík. Po jeho opätovnom návrate medzi žrde mužstvo zakaždým bodovalo. V utorok zdolalo Liptovský Mikuláš 4:1, v piatok Košice 5:1 a v spomínanú nedeľu prehralo s Banskou Bystricou až v nájazdoch, ale pripísalo si do tabuľky aspoň jeden bod. „Nemali sme ideálny vstup do zápasu. Bystričania mali k dispozícii k tomu ešte aj tri presilovky v rade, takže napokon môžeme byť radi, že sa nám v závere podarilo vyrovnať. Nie je jednoduché dať za necelých päť minút pred koncom dva góly. Ukázal sa charakter mužstva. Inkasoval som však trošku nešťastné góly. Pri tom prvom mi tam ešte prešiel hráč, ktorý chcel zabrániť puku k ceste do bránky. Keby tam nebol, tak by som ho videl. Aj ten druhý bol náhodný, ale taký je tiež hokej. Čo sa nájazdov týka, musím uznať kvality útočníkov Banskej Bystrice, zakončovali to presne k žrdi. Puk od Šoltésa ma aspoň trochu štrajchol, ale bola to razantná a dobre umiestnená strela. Niekedy sa to proste chytiť nedá. Za bod sme veľmi vďační. Som rád, že som pomohol mužstvu a spoluhráči sa trochu po mojom návrate do bránky rozstrieľali. Za každý bod som rád,“ netajil skúsený 35-ročný gólman v drese nováčika najvyššej súťaže.

Tréner Spišskej Novej Vsi Miroslav Mosnársa k trom úvodným bystrickým samostatným nájazdom, v ktorých Melicherčíka postupne prekonali Berger, Bubela a Šoltés, vyjadril tak trochu prekvapivo: „Nájazdy nie sú vabank, ale sú o tom, kto má akú strelu a kto to vie zakončiť. Je to čistá matematika – vzdialenosť a rýchlosť, plus to bystrickí hráči trafili úplne presne a prudko. Takže tam sa šanca pre brankára minimalizuje."