Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ten Hag predĺžil zmluvu s Ajaxom: Cítim sa tu šťastný

Erik ten Hag. Foto: wikipedia.org

O ten Hagovi sa uvažovalo ako o možnom nástupcovi Joseho Mourinha na lavičke Tottenhamu.

Ansterdam 30. apríla (TASR) - Holandský futbalový tréner Erik ten Hag povedie Ajax Amsterdam aj v nasledujúcej sezóne. V stredu podpísal s lídrom Eredivisie nový dvojročný kontrakt a ukončil tak špekulácie o svojom odchode.

O ten Hagovi sa uvažovalo ako o možnom nástupcovi Joseho Mourinha na lavičke Tottenhamu. Jeho meno médiá spájali aj s možným pôsobením v Lipsku, ktoré sa však po avizovanom odchode Juliana Nagelsmanna napokon rozhodlo obsadiť tento post pre budúcu sezónu Američanom Jessem Marschom. Ajaxu chýba už iba bod k úspešnej obhajobe titulu v najvyššej holandskej súťaži, ktorú vedie s 12-bodovým náskokom pred druhým PSV Eindhoven. Tím z Amsterdamu triumfoval pod vedením ten Haga v sezóne 2018/2019 a viedol ligovú tabuľku aj v ročníku 2019/2020, ktorú museli predčasne ukončiť pre pandémiu koronavírusu.

"Chceme pokračovať v budovaní úspešného a atraktívneho Ajaxu. Viem, aká práca ma tu čaká a poznám aj ľudí, ktorí tu budú so mnou pracovať. A viem, čo bude potrebné, aby sme sa posunuli o ďalší krok. Cítim sa v Ajaxe šťastný," povedal pre klubový web ten Hag, ktorý sa upísal Ajaxu do júna 2023.