Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ten Hag: Ronaldo by už nemal hrať za Manchester United

Na snímke sklamaný tréner Manchestru Erik ten Hag odchádza z ihriska po prehre. Foto: TASR/AP

Portugalčan sa sťažoval aj na zázemie v klube a vyhlásil, že Manchester od odchodu Alexa Fergusona v roku 2013 nenapreduje.

Manchester 15. novembra (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru United na stretnutí s vedením klubu vyslovil názor, že Cristiano Ronaldo by už nemal pôsobiť na Old Trafford. Podľa Erika ten Haga portugalský reprezentant svojimi výrokmi prekročil hranice.

Ronaldo v interview v programe Piers Morgan Uncensored uviedol, že sa cíti byť zradený a vyhlásil, že sa ho vrcholní funkcionári Manchestru United snažia vyštvať z klubu. Podľa ESPN sa v pondelok uskutočnilo stretnutie medzi ten Hagom, spolumajiteľom klubu Joelom Glazerom, výkonným šéfom Richardom Arnoldom a riaditeľom pre futbalové operácie Johnom Murtoughom. Ten Hag na ňom zdôraznil, že Ronaldo zašiel svojou kritikou priďaleko, že nerešpektuje trénera ani manažment klubu a nemal by už hrať za Manchester United. TASR prebrala informácie z portálu ESPN.

Celý rozhovor s Ronaldom odvysielajú neskôr tento týždeň, no niektoré jeho časti zverejnili už v nedeľu večer len niekoľko hodín po poslednom zápase United pred MS. "Diabli" v ňom zdolali Fulham 2:1, Ronaldo však nefiguroval na súpiske už v druhom stretnutí za sebou, údajne pre chorobu. Hviezdny Portugalčan naznačil, že pravdepodobne už za klub nenastúpi.

"Snažia sa ma vyhnať z klubu. Nielen tréner, ale aj dvaja, či traja iní ľudia. Cítim sa zradený. Ľudia by mali počuť pravdu. Cítim sa, akoby ma tu nejakí ľudia nechceli. Nie len v tejto sezóne, ale aj v minulej," povedal v rozhovore.

Ronaldo dával svoju nespokojnosť najavo aj počas sezóny. Naposledy, keď odmietol nastúpiť v závere zápasu s Tottenhamom a namiesto toho odišiel do šatne. Predčasne opustil ihrisko aj v prípravnom zápase s Vallecanom a v lete sa dožadoval prestupu, aby mohol hrať v Lige majstrov. Ponuka však neprišla. Tréner Ten Hag mu v prebiehajúcej sezóne nedával toľko priestoru, koľko by chcel. "Nemám voči nemu rešpekt, pretože on neprejavuje úctu ku mne," povedal na jeho adresu.

Portugalčan sa sťažoval aj na zázemie v klube a vyhlásil, že Manchester od odchodu Alexa Fergusona v roku 2013 nenapreduje. Taktiež kritizoval aj angažovanie dočasného trénera Ralfa Rangnicka, ktorý v minulej sezóne nahradil Oleho Gunnara Solskjaera. "Ten chlap nie je ani tréner. Veľký klub ako Manchester United si privedie športového riaditeľa. To neprekvapilo len mňa, ale celý svet," dodal.