Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Fabian prehral v prvom kole na ATP challenger Poprad-Tatry s Hidalgom

Na archívnej snímke Patrik Fabian Foto: TASR/František Iván

V utorok zasiahnu do diania aj ďalší slovenskí tenisti na čele s jednotkou podujatia Martinom Kližanom.

Poprad 13. júna (TASR) - Slovenský tenista Patrik Fabian skončil svoje účinkovanie vo dvojhre na domácom turnaji ATP challenger Poprad-Tatry už v 1. kole. V pondelok nestačil na Španiela Rubena Ramireza-Hidalga, ktorému podľahol za 74 minút dvakrát 3:6. V utorok zasiahnu do diania aj ďalší slovenskí tenisti na čele s jednotkou podujatia Martinom Kližanom.

dvojhra - 1. kolo:

Ruben Ramirez-Hidalgo (Šp.) - Patrik FABIAN (SR) 6:3, 6:3


Na turnaji budú zbierať loptičky psy z útulku

Na tenisovom turnaji Poprad-Tatry Challenger Tour sa v úlohe zberačov loptičiek v sobotu 18. júna predstavia traja psy z útulku. Na turnaji sa tak spropaguje adopcia psov bez domova.

„Videla som video, kde podobným spôsobom propagovali adopcie psíkov na tenisovom turnaji ATP v Brazílii. Priznám sa, že Braňa Stankoviča som k tomu doslova vyprovokovala. Ale musím uznať, že sa dal rýchlo zlomiť,“ uviedla zakladajúca členka Slovenskej aliancie ochrancov zvierat Monika Kozelová. Podľa bývalého tenisového reprezentanta a organizátora podujatia Braňa Stankoviča pôjde o oživenia turnaja. „Zároveň pomôžeme psíkom a dúfam, že sa aj priamo na turnaji niektorý z nich adoptuje. Ak všetci, tak to bude spoločný úspech,“ povedal Stankovič.

„Vyberali sme tých najlepších aportérov,“ uviedla Lenka Zolnierčíková z občianskeho združenia Cesta za domovom, ktoré má sídlo v Poprade. Doplnila, že v popradskom útulku veľa opustených zvierat a príležitosť prezentovať ich je pre nich veľkou pomocou. Špeciálni zberači loptičiek sa predstavia na turnaji pred finálovým zápasom.