Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Keysová a Krejčíková postúpili do štvrťfinále dvojhry

Česká tenistka Barbora Krejčíková na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 21. januára 2022. Foto: TASR/AP

Krejčíková mala proti Azarenkovej navrch v dlhých výmenách od základnej čiary.

Melbourne 23. januára (TASR) - Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V osemfinále ako nasadená jednotka zdolala Američanku Amandu Anisimovovú 6:4, 6:3. V dueli o postup do semifinále ju čaká ďalšia americká hráčka Jessica Pegulová.

Bartyová predviedla v súboji s Anisimovovou variabilný tenis. Často menila rytmus hru, umne mixovala priame údery so slajzami. O osude prvého setu rozhodol siedmy gem, v ktorom Austrálčanka prelomila podanie Anisimovovej. Tá v 3. kole vyradila obhajkyňu titulu Japonku Naomi Osakovú. Na začiatku druhého setu prehrávala Bartyoyá 0:2. Vďaka rebrejku však bleskovo vyrovnala na 2:2, za stavu 3:3 opäť zobrala súperke servis a v deviatom geme využila hneď prvý mečbal.

"Atmosféra v hľadiska bola skvelá. V uplynulých dvoch rokoch sme zažili veľa turnajov, ktoré boli bez fanúšikov. Pre všetkých športovcov vrátane tenistov je oveľa väčšia zábava, keď môžu hrať pred divákmi. Vedela som, že to bude ťažký zápas. Amanda je výborna hráčka, je súťaživý typ, bojuje o každú loptičku. Dnes mi dokonale vyšiel herný plán. Pokúsim sa tento výkon zopakovať aj v dueli s Pegulovou, ktorá hrá výborne od základnej čiary," uviedla Barytová v pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom. V Melbourne nadviazala na triumf nad Anisimovovou zo semifinále Roland Garros z roku 2019. V Paríži následne o dva dni neskôr získala prvý titul z podujatí veľkej štvorky.

Pegulová postúpila medzi elitnú osmičku na Australian Open po druhý raz za sebou. Turnajová tridsaťjednotka vyradila päťku "pavúka" Mariu Sakkariovú z Grécka 7:6 (0), 6:3. "Bol to môj najlepší zápas na tohtoročnom Australian Open. Hrala som pred skvelým melbournskym publikom, čo bolo pre mňa veľmi motivujúce. Vedela som, že musím byť trpezlivá, lebo Maria je kondične výborne pripravená. Skvele som returnovala a dokázala som ju zatlačiť do defenzívy," povedala v pozápasovom interview Pegulová.

V ďalšom štvrťfinále nastúpia proti sebe Američanka Madison Keysová a Češka Barbora Krejčíková, Keysová, melbournska semifinalistka z roku 2015, vyradila v osemfinále ôsmu nasadenú Španielku Paulu Badosovú 6:3, 6:1. Krejčíková v pozícii turnajovej štvorky zdolala šampiónku z rokov 2013 a 2012 Bielorusku Victoriu Azarenkovú rovnako hladko 6:2, 6:2.

Keysová je na začiatku novej sezóny v skvelej forme, čo potvrdila ziskom titulu na turnaji WTA v Adelaide. Proti Badosovej sa opierala o výborné podanie a na jej konto pribúdal jeden winner za druhým. "Je absolútne skvelé byť v Melbourne opäť medzi najlepšou osmičkou. Dnes som skvele servovala i returnovala. Od prvej loptičky som mala výmenu pod kontrolou a dokázala som súperku zatlačiť. Dôležité bolo, že som využila šance, nedarovala som Badosovej ani jediný fiftín," uviedla Američanka pre akreditované médiá.

Na archívnej snímke americká tenistka Madison Keysová.
Foto: TASR/AP


Krejčíková mala proti Azarenkovej navrch v dlhých výmenách od základnej čiary. Vlaňajšia víťazka Roland Garros profitovala aj z toho, že súperka mala problémy s krčnou chrbticou. Na začiatku druhého setu požiadala Azarenková o medical time out. "Dnes to bol pre mňa veľký zážitok. Nastúpila som v aréne Roda Lavera proti dvojnásobnej šampiónke, ktorá sa na tomto dvorci cíti ako doma. Splnil sa mi sen, Viku som vždy obdivovala," priznala česká singlová jednotka.

Po druhý raz za sebou postúpila medzi elitnú osmičku na Australian Open Američanka Jessica Pegulová. Turnajová tridsaťjednotka vyradila päťku "pavúka" Mariu Sakkariovú z Grécka 7:6 (0), 6:3. "Bol to môj najlepší zápas na tohtoročnom Australian Open. Hrala som pred skvelým melbournskym publikom, čo bolo pre mňa veľmi motivujúce. Vedela som, že musím byť trpezlivá, lebo Maria je kondične výborne pripravená. Skvele som returnovala a dokázala ju zatlačiť do defenzívy," povedala v pozápasovom interview Pegulová, ktorá sa vo štvrťfinále stretne s víťazkou zápasu medzi najvyššie nasadenou Austrálčankou Ashleigh Bartyovou a ďalšou americkou hráčkou Amandou Anisimovovou.



ženy - dvojhra - osemfinále:


Ashleigh Bartyová (Austr.-1) - Amanda Anisimovová (USA) 6:4, 6:3,
Jessica Pegulová (USA-21) - Maria Sakkariová (Gr.-5) 7:6 (0), 6:3,
Madison Keysová (USA) - Paula Badosová (Šp.-8) 6:3, 6:1,
Barbora Krejčíková (ČR-4) - Victoria Azarenková (Biel.-24) 6:2, 6:2