Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bach potvrdil, že Šuaj Pcheng je v kontakte s predstaviteľmi MOV

Na archívnej snímke prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach. Foto: TASR/AP

Teší sa na možnosť navštíviť Európu, Lausanne a najmä olympijské múzeum. Možno pôjde aj na zopár tenisových turnajov, uviedol prezident MOV Thomas Bach.

Peking 20. mája (TASR) - Čínska tenistka Šuaj Pcheng je v kontakte s predstaviteľmi Medzinárodného olympijského výboru (MOV) aj po februárových ZOH v Pekingu. Potvrdil to prezident MOV Thomas Bach, podľa ktorého by chcela navyše navštíviť v blízkej dobe Európu.

"Teší sa na možnosť navštíviť Európu, Lausanne a najmä olympijské múzeum. Možno pôjde aj na zopár tenisových turnajov,"
uviedol Bach pre AP počas online tlačovej konferencie.

Pochybnosti o bezpečnosti Pcheng ohrozili na jeseň konanie samotnej olympiády. Bývalá svetová jednotka vo štvorhre sa neukazovala na verejnosti dlho po tom, ako zo sociálnej siete zmazala príspevok, v ktorom obvinila vplyvného čínskeho politika a bývalého vicepremiéra Kao-li Čanga zo sexuálneho napadnutia.

Obavy o jej slobodu veľmi nezmiernilo ani niekoľko telefonátov a osobných stretnutí s predstaviteľmi MOV. Jeden z najväčších skeptikov je v tejto téme prezident Ženskej tenisovej asociácie (WTA) Steve Simon, ktorý zrušil v reakcii na udalosť všetky tohtoročné turnaje WTA v ázijskej krajine.