Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Becker už nie je v bankrote, uspel na insolvenčnom súde

Na archívnej snímke Boris Becker. Foto: TASR/AP

V roku 2017 Becker oznámil bankrot, keď veriteľom dlžil takmer 50 miliónov libier za nesplatenú pôžičku vo výške viac ako 3 milióny libier na svoje nehnuteľnosti v španielskej Malorke.

Londýn 1. mája (TASR) - Bývalý nemecký tenista Boris Becker už nie je v osobnom bankrote. Ten vyhlásil v roku 2017, keď veriteľom dlžil milióny libier. Všetky svoje záväzky síce ani zďaleka nesplatil, na londýnskom insolvenčnom súde však v stredu uspel so žiadosťou o ukončenie bankrotu. Sudca konštatoval, že trojnásobný wimbledonský šampión urobil vo svojej finančnej kauze "všetko, čo mohol urobiť".

V roku 2017 Becker oznámil bankrot, keď veriteľom dlžil takmer 50 miliónov libier za nesplatenú pôžičku vo výške viac ako 3 milióny libier na svoje nehnuteľnosti v španielskej Malorke. V Anglicku si neskôr odsedel osem mesiacov z 2,5-ročného trestu, ktorý mu vymerali za nelegálnu manipuláciu s peniazmi po vyhlásení bankrotu. Súd ho v roku 2022 usvedčil zo zatajenia vlastníctva nehnuteľností v Nemecku a ukrytia príjmov z pôžičiek v hodnote 825.000 eur a uznal ho vinným v štyroch z celkovo 24 bodov obžaloby. Po odpykaní ôsmich mesiacov ho deportovali do Nemecka.