Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tenisový Bratislava Open sa pre koronavírus tento rok neuskutoční

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podujatie zo série ATP Challenger Tour sa vlani na kurtoch v Bratislave konalo od 17. do 23. júna, bol to už 17. ročník.

Bratislava 31. marca (TASR) - Mužský tenisový turnaj Bratislava Open sa v roku 2020 pre pandémiu koronavírusu neuskutoční. Na facebooku o tom informoval riaditeľ turnaja Branislav Stankovič.

Podujatie zo série ATP Challenger Tour sa vlani na kurtoch v Bratislave konalo od 17. do 23. júna, bol to už 17. ročník. Triumfoval na ňom slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos. Najväčší antukový turnaj na Slovensku sa predtým hral v Poprade a v Košiciach, vlani do hlavného mesta zavítal po prvý raz.

"Vážení športoví priatelia, situácia v našej krajine s pandémiou COVID-19 je vážna. Našou prvoradou úlohou je zvládnuť túto situáciu čo najlepšie a pokúsiť sa neochorieť. Aj keď organizácia ATP pre riadenie tenisového okruhu ešte termín pre zrušenie podujatí po 7. júni 2020 nevyhlásila, rozhodol som sa challengerové podujatie Bratislava Open 2020 zrušiť. V tejto dobe, keď bojujeme s touto chorobou nielen my u nás, ale bojuje sa skoro na celom svete, si organizovanie takéhoto športového podujatia nedokážem predstaviť. Preto chcem aj vás fanúšikov tenisu požiadať o pochopenie. O to viac sa teším na ročník 2021, keď vás budem môcť opäť pozvať na svetový tenis na antukové mužské podujatie Bratislava Open 2021," uviedol Stankovič.