Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Tenista Gombos oživil spomienky na Hrbatého

Na snímke slovenskí reprezentanti oslavujú víťazstvo 3:1 v zápase 1. svetovej skupiny Davisovho pohára v tenise Slovensko - Čile, vpravo nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Tibor Tóth. Foto: TASR Martin Baumann

Najlepší slovenský singlista vyzdvihol prínos nového daviscupového kapitána Tibora Tótha, ktorý zažil úspešnú oficiálnu premiéru v tejto funkcii.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Už pri daviscupovej premiére v dueli proti Rakúsku naznačil, že by raz mohol byť nástupcom Dominika Hrbatého. Norbert Gombos získal skalp vlaňajšieho šampióna US Open Dominica Thiema a dokázal strhnúť publikum v bratislavskom NTC. Po jeho dominantnom výkone a demontáži čilskej jednotky Cristiana Garina sa opäť vynorili spomienky na slovenského tenisového hrdinu.

"Dodo Hrbatý je daviscupová legenda. Do každého zápasu dával srdce i dušu a v tejto tímovej súťaži zdolal mnohých popredných svetových hráčov. Aj pre mňa bol veľká inšpirácia. Tiež sa snažím v každom dueli dať do toho maximum. Uvedomujem si, že hrám za Slovensko a reprezentujem svoju krajinu," uviedol Gombos, ktorý prispel k triumfu 3:1 nad silným juhoamerickým tímom dvoma bodmi.

Najlepší slovenský singlista vyzdvihol prínos nového daviscupového kapitána Tibora Tótha, ktorý zažil úspešnú oficiálnu premiéru v tejto funkcii. "Tibor vytvoril pohodu, čo je vždy veľmi dôležité. Tri roky pôsobil ako tréner v tíme, ktorý viedol Domino Hrbatý, podieľal sa na dôležitých rozhodnutiach. Jeho vymenovanie do funkcie kapitána bola správna voľba, čo potvrdil aj duel proti Čile," zdôraznil Gombos.

Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos počas zápasu tretej dvojhry 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko - Čile v tenise proti Čilanovi Cristianovi Garinovi 18. septembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR Martin Baumann


Tóth označil za kľúč k úspechu kvalitnú prípravu: "Dbali sme na to, aby chalani išli na zápasy dobre naladení, aby neboli prepálení. Už v utorok tri dni pred začiatkom duelu som oznámil, že vo dvojhrách nastúpia Noro s Alexom Molčanom, aby to chalani vstrebali. Ďalší kľúčový faktor bol návrat Filipa Poláška, s Igorom Zelenayom majú v Davis Cupe výbornú bilanciu. Obaja majú obrovské skúsenosti."

Šéf slovenskej lavičky chcel do debla pôvodne nasadiť Lukáša Kleina, napokon sa však rozhodol pre Zelenaya. "Lukáš má od trávnatého turnaja na Mallorke problémy so zápästím. Zlepšuje sa to, ale ešte stále nie je stopercentne fit. Som však presvedčený o tom, že aj on čoskoro dostane príležitosť. Snažíme sa do tímu postupne zapracovať mladých hráčov, ktorí majú perspektívu, je to správna cesta."