Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Molčan po zisku vyrovnávajúceho bodu na DC: Je to pre mňa úľava

Na snímke slovenský tenista Alex Molčan odvracia úder Mariusa Copila z Rumunska v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko - Rumunsko v bratislavskom NTC v piatok 16. septembra 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský kapitán Tibor Tóth pred zápasom prognózoval, že Rumuni nebudú ľahký súper.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti hrajú po prvom dni duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára s Rumunskom 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil Alex Molčan, ktorý zdolal rumunskú dvojku Mariusa Copila 7:5, 6:1. V úvodnom piatkovom singli prehral Norbert Gombos s Nicholasom Davidom Ionelom po vyše trojhodinovom trojsetovom boji 7:6 (4), 5:7, 4:6.

V prvom sete zápasu medzi Molčanom a Copilom si obaja hráči až do dvanásteho gemu suverénne vyhrávali svoje podania. Za stavu 6:5 si Molčan po úspešnom lobe vypracoval setbal, Copil ho však odvrátil kvalitným podaním a následne mal možnosť vynútiť si tajbrejk. Rumun ju nevyužil, keď spravil dvojchybu a napokon prišiel o servis. Molčan sa po vydarenom obhodení dostal k druhému setbalu a ten po chybe Copila na sieti už premenil.

V druhom dejstve najlepší slovenský singlista po dvoch brejkoch odskočil Copilovi na 5:0 a zápas už s prehľadom dotiahol do víťazného konca. V siedmom geme premenil pri vlastnom podaní hneď úvodný mečbal a dosiahol prvý daviscupový triumf. Vlani v premiére v prestížnej súťaži prehral s Čiľanom Cristianom Garinom. V marcovej kvalifikácii o postup na finálový turnaj proti Taliansku nenastúpil pre pozitívny test na koronavírus.

Molčan po zisku vyrovnávajúceho bodu neskrýval spokojnosť. "Podal som solídny výkon. Copil bol trochu nezvyčajný súper na antuke, chodil stále na sieť, no postupne som si zvykol na jeho servis a začali mi vychádzať returny. V druhom sete bolo dôležité, že som ho rýchlo dvakrát brejkol. Postavilo ma to na nohy a už som zápas dotiahol do úspešného konca. Z prvého víťazstva v Davis Cupe mám radosť, je to pre mňa úľava."

Slovenský kapitán Tibor Tóth pred zápasom prognózoval, že Rumuni nebudú ľahký súper. "Čakal som, že to nebude jednoduché. Alexovi som počas duelu s Copilom prizvukoval, že si zvykne na jeho servis. Returnoval stále lepšie a lepšie, vo výmenách nepúšťal Copila k jeho hre. Dosiahol veľmi dôležité víťazstvo a verím, že mu dodá ešte viac sebavedomia. Noro začal proti Ionelovi výborne, škoda, že prvý set vyhral až v tajbrejku, stálo ho to veľa síl. V druhom sete mal dosť brejkbalov, no nevyužil ich. Ionel je mladý hráč s vynikajúcim pohybom, veľmi dobre čítal hru."



zápas 1. svetovej skupiny Davisovho pohára:


SLOVENSKO - Rumunsko 1:1 po prvom dni

Norbert Gombos - Nicholas David Ionel 7:6 (4), 5:7, 4:6

Alex Molčan - Marius Copil 7:5, 6:1


sobota 14.00 h: Lukáš Klein, Igor Zelenay - Vlad Cornea, Copil

Molčan - Ionel, Gombos - Copil