Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAVIS CUP: Slováci už naplno trénujú, Hrbatý si pochvaľuje antuku

Na archívnej snímke nehrajúci kapitán Slovenska Dominik Hrbatý. Foto: TASR - Michal Svítok

V pondelok doobeda mal nehrajúci kapitán na tréningu Filipa Poláška, Andreja Martina a Filipa Horanského, po nich nastúpil Norbert Gombos, ktorému sparingoval tímový tréner Tibor Tóth.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Slovenskí tenisti už naplno trénujú na novom antukovom dvorci v bratislavskom NTC, na ktorom odohrajú v piatok a sobotu daviscupové stretnutie s Bieloruskom o postup do svetovej skupiny. Kapitán tímu SR Dominik Hrbatý je s kvalitou kurtu veľmi spokojný. V pondelok doobeda mal na tréningu Filipa Poláška, Andreja Martina a Filipa Horanského, po nich nastúpil Norbert Gombos, ktorému sparingoval tímový tréner Tibor Tóth.

"Máme za sebou tri-štyri dni prípravy. Musím povedať, že antukový kurt je zatiaľ vynikajúci, taký dobrý sme v Davis Cupe ešte nemali. Aj chalani sú s ním spokojní. Snažíme sa ich trochu brzdiť, aby boli čerství na zápas. Náš tím je rovnako ako počas aprílového zápasu s Bosnou a Hercegovinou veľmi kompaktný. Chlapci sa povzbudzujú a držia spolu," povedal Hrbatý pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu. V pondelok v popoludňajších hodinách sa očakával prílet hráčov Bieloruska. Ich prvý oficiálny tréning je naplánovaný na utorok od 9.00 h.