Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Djokovič prispel Srbsku na boj s koronavírusom sumou milión eur

Novak Djokovič oslavuje víťazstvo na Diegom Schwartzmanom v osemfinále Australian Open v Melbourne. 26. januára 2020. Foto: TASR/AP

Djokovič tak napodobnil Rogera Federera, ktorý pred pár dňami spolu s manželkou Mirkou darovali milión švajčiarskych frankov (približne 945.000 eur) najohrozenejším rodinám vo Švajčiarsku.

Belehrad 27. marca (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa zapojil do boja s pandémiou koronavírusu a svojej rodnej krajine prispel čiastkou jeden milión eur na nákup pľúcnych ventilátorov a ďalších zdravotníckych pomôcok.

Líder svetového rebríčka je momentálne s rodinou v španielskej Marbelle, kde je v týchto dňoch nariadený zákaz vychádzania. Tridsaťdvaročný Djokovič sa snaží zostať "pozitívny" a užiť si chvíle s blízkymi. "Nepamätám si, kedy som strávil toľko času s rodinou, odkedy som otec," povedal.

Vo videorozhovore s novinármi sa poďakoval všetkým lekárom a zdravotníkom, ktorí bojujú za životy ľudí na celom svete. "Bohužiaľ, každý deň sa nakazí stále viac ľudí, preto sme sa s manželkou Jelenou a našou nadáciou rozhodli zozbierať čo najviac informácií, aby sme čo najefektívnejšie pomohli našimi zdrojmi srbskému zdravotníctvu," citovala ho agentúra TASS.

Djokovič tak napodobnil Rogera Federera, ktorý pred pár dňami spolu s manželkou Mirkou darovali milión švajčiarskych frankov (približne 945.000 eur) najohrozenejším rodinám vo Švajčiarsku. Finančnú pomoc španielskemu Červenému krížu daroval aj Rafael Nadal.

V Srbsku evidujú 528 prípadov nákazy koronavírusom, osem osôb chorobe podľahlo. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac ako 559.000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 25.000 osôb.