Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Djokovič venoval mestu Novi Pazar tisíce eur na boj proti koronavírusu

Na snímke obrovský plagát zobrazujúci srbského tenistu Novaka Djokoviča na budove 24. júna 2020 v Belehrade. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný líder svetového rebríčka sa sám nakazil ochorením COVID-19 na vlastných exhibičných turnajoch Adria Cup.

Belehrad 2. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič venoval mestu Novi Pazar v rodnej krajine štyridsaťtisíc eur na boj proti koronavírusu. Mesto trápi zhoršujúca sa zdravotná situácia a v uplynulých dňoch tam úrady vyhlásili stav núdze.

Tridsaťtriročný líder svetového rebríčka sa sám nakazil ochorením COVID-19 na vlastných exhibičných turnajoch Adria Cup. Z podujatí, ktoré sa uskutočnili v Belehrade a chorvátskom Zadare, si koronavírus odniesli aj tenisti Grigor Dimitrov, Borna Čorič a Viktor Troicki. Djokovič si vyslúžil za organizovanie turnajov a nedostatočné opatrenia kritiku, viacerí poukázali aj na veľkú divácku účasť, keď v oboch destiláciách zavítalo na tribúny tisíce fanúšikov. V Srbsku evidovali vo štvrtok ráno takmer 15-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 281 úmrtí, pričom v uplynulých dňoch zaznamenali denný nárast nakazených o viac ako dvesto prípadov.